Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:29:04

Триває ліквідація тіньового обігу нафтопродуктами

14.04.2021   11:30Агенцiя

13 квітня відбулося чергове засідання робочої групи щодо запобігання нелегальному обігу та незаконній торгівлі нафтопродуктами на території області.

У нараді взяли участь заступник голови ОДА Олександр Савченко, представники профільних департаментів ОДА, правоохоронних органів та установ, що здійснюють контроль та перевірку роботи заправних станцій на предмет дотримання чинного законодавства.

 - Питання детінізації паливного бізнесу на території області знаходиться на постійному контролі в ОДА. Адже ліквідація тіньового обігу нафтопродуктами сприятиме наповненню місцевих бюджетів та забезпечить рівні умови ведення бізнесу, - наголосив заступник голови облдержадміністрації. – Вирішенню цього питання активно сприяє оновлена робоча група, яка системно працює в цьому напрямку.

З початку 2021 року проведено 484 перевірки суб’єктів господарювання, за результатами яких виявлено 75 порушень вимог законодавства. Окрім того, з незаконного обігу вилучено 941,5 тонн  паливно-мастильних матеріалів вартістю 21,7 млн гривень та  обладнання – на суму 170 тис гривень. Припинено діяльність 5 АЗС.

Також, робочою групою постійно опрацьовуються відомості Нафтогазової асоціації України, розміщені на «Інтерактивній карті нелегальних АЗС».

 - Наша подальша робота повинна ґрунтуватися на ефективній взаємодії всіх профільних служб та максимальній консолідації зусиль у роботі з виявлення незаконних АЗС. Адже їх функціонування створює небезпеку як для людей, так і для навколишнього природнього середовища, - зазначив Олександр Савченко.

Підсумовуючи засідання, учасники вирішили продовжувати активну співпрацю та напрацювання ефективних методів протидії правопорушенням при спільних перевірках.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини