Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:31:02

Охоронці Феміди України відзначили другу річницю з дня створення Служби судової охорони

05.04.2021   14:35Агенцiя

4 квітня 2019 року Вища рада правосуддя своїм Рішенням затвердила Положення про Службу судової охорони, чим розпочала створення цього державного органу з правоохоронними функціями.

Напередодні другої річниці в Територіальному управлінні Служби судової охорони у Чернігівській області провели урочисті збори. З огляду на складну епідемічну ситуацію – з обмеженою кількістю особового складу та з дотриманням усіх карантинних заходів.

- Сьогодні ми нагороджуємо кращих і кажемо теплі слова усім співробітникам, які саме в цю хвилину несуть службу, безпосередньо виконуючи завдання із забезпечення громадського порядку у судах, - зазначив начальник ТУ ССО у Чернігівській області полковник Олександр Рибак у вітальному слові. – Зичу вам і вашим сім’ям міцного здоров'я, наснаги та добробуту. Як то кажуть: міцна родина – міцний колектив. Бажаю нашій Службі розвитку, впевненості в майбутньому і головне - професіоналізму. Тільки так ми зможемо отримати високу оцінку нашої діяльності.

Керівник виконав приємну місію, нагородивши за зразкове виконання службових обов'язків, високий професіоналізм та з нагоди ІІ річниці створення Служби чотирьох співробітників теруправління подяками і грамотами Служби судової охорони.  

За доброю традицією співробітникам також присвоїли чергові спеціальні звання. Звання старшого сержанта Служби судової охорони присвоєно Обозному Максиму, контролеру І категорії другого взводу охорони. Звання капрал Служби судової охорони - трьом контролерам ІІ категорії : Диннику Вадиму, Халимону Євгену, Левченку В’ячеславу.

Новостворене охоронне відомство є наймолодшим державним органом в Україні. На відміну від тих, які утворювались на базі вже чинних, Служба судової охорони розпочала формуватись з нуля. Поступово її діяльністю було охоплено всі 24 області.

Всього за два роки Служба стала тією безпековою стіною української Феміди, яка здатна не допустити в органах та установах правосуддя жодного порушення громадського порядку.

В масштабах України за цей час співробітниками Служби забезпечено громадський порядок майже 3 мільйонів судових засідань, припинено понад 100 порушень громадського порядку і проявів неповаги до суду.  

Кількість виявлених і недопущених до пронесення заборонених предметів сягнула майже 82 тисяч. Це, зокрема, вогнепальна та травматична зброя, гранати й набої, ножі, електрошокери, кастети та інші види холодної зброї, піротехнічні засоби, балончики, споряджені речовиною сльозогінної та дратівної дії, тощо.

Довідка:
Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Служба підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.
Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року.
Основними завданнями ТУ ССО у Чернігівській області є: контроль та організація практичних заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.