Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:56:47

Хабарем у розмірі 200 доларів сша намагався підкупити прикордонників громадянин Ізраїлю

30.03.2021   08:08Агенцiя

Незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, що склалася через зростання кількості нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію і в Україні і у світі в цілому, деякі подорожуючі через кордон особи продовжують ігнорувати вимоги законодавства.

Інцидент стався 27 березня в пункті пропуску «Сеньківка». 48-річний громадянин Ізраїлю мав намір перетнути державний кордон на в’їзд в Україну без документів, які  зазначені постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2021 р. № 230.

Під час заходів прикордонного контролю через відсутність страхового полісу (свідоцтва, сертифіката, страхування ), який покриває витрати пов`язані з лікуванням COVID-19   та негативного результату тестування на COVID-19, іноземцю відмовили у пропуску через державний кордон. Проте такий хід справ не входив у плани 48-річного чоловіка. Тож, іноземець одразу спробував вирішити питання щодо безперешкодного перетину кордону без визначених законодавством України документів шляхом дачі прикордонному наряду неправомірної грошової винагороди у розмірі 200 доларів США.
 
Попередивши іноземця про кримінальну відповідальність, прикордонник відповів категоричною відмовою.
Про факт виявлення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”, повідомлено співробітників поліції.

Держприкордонслужба вкотре звертає увагу громадян, що пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди прикордоннику – це злочини, за який передбачена кримінальна відповідальність.

Також нагадуємо про вчасне та правильне оформлення документів для подорожі, аби не зіпсувати собі мандрівку.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.