Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:01:12

У Ніжині відбулися громадські слухання

27.03.2021   10:44Агенцiя

26 березня у міському будинку культури відбулися громадські слухання щодо теплозабезпечення міста Ніжина.

У слуханнях взяли участь міський голова Олександр Кодола.

Зареєструвалося 320 ніжинців.

Міський голова Олександр Кодола наголосив, що теплопостачання міста - це суспільноважливе рішення та закликав громаду прийняти сьогодні оптимальне рішення для всіх ніжинців .
Перший заступник міського голови Федір Вовченко зазначив, що ТОВ «НіжинТеплоМережі» має статутний капітал 20 тис грн. де 60 % належить ВАТ «Облтеплокомуненерго» та 40% - КП «Ніжинтеплоенерго».

Це говорить про те, що влада не може впливати ні на обрання керівника ТОВ НіжинТеплоМережі», ні на фінансово-господарську діяльність підприємства. Але, згідно з законодавством, до повноважень влади належить прийняття тарифів на комунальні послуги. Тобто, якщо ТОВ «НіжинТеплоМережі» подає на розгляд тарифи – міська влада не має права не розглядати та коригувати тариф.

Тариф зростає, на сьогодні він складає 2036 грн за Гкал, новий тариф, який планують надати складає вже 2564 грн за Гкал. І тому перед міською владою став необхідним пошук інших варіантів опалення міста.

Будь-яке альтернативне опалення міста дає змогу відмовитись від послуг ТОВ «НіжинТеплоМережі». А це дає шанс уникнути місту боргів у майже 100 млн грн. Ніжин готовий працювати з будь-якою компанією, яка зможе на сьогодні надати послугу з теплопостачання. Наразі свої послуги з теплопостачання Ніжину запропонували тільки дві компанії.

Відповідно до регламенту зустрічі перед громадою виступили представники компанії Кліар Енерджі та компанія Green Styleе, екологи, експерти та відповіли на запитання всіх охочих.

За результатами обговорення ніжинці вирішили визначити ТОВ НіжинТеплоМережі як основного постачальника тепла в місті. Підтримали пропозицію, щоб компанія Кліар Енерджі та компанія Green Style взяли на обслуговування по 1 котельні або об'єкту і надавати альтернативне тепло.

Офіційні результати будуть оприлюдненні після складання протоколу.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини