Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:06:32

У Чернігові посилюють протиепідемічні заходи. Що забороняється?

26.03.2021   09:51Агенцiя

Міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 25 березня в Чернігові прийняла рішення посилити протиепідемічні заходи додатково до тих, що передбачені для помаранчевого рівня епідемічної безпеки, заборонивши на території міста з 0 годин 27 березня по 24 годину 11 квітня:


    Приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності.
    Відвідування спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, якщо там не забезпечено  10 кв.м. площі приміщення на 1 особу.
    Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів.
    Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) з 22.00 до 7.00 наступної доби, крім адресної доставки замовлень, замовлень на винос.
    Приймання відвідувачів в кінотеатрах, інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць.
    Відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, в тому числі закладів спеціальної середньої освіти, крім закладів дошкільної освіти та учнів 1 – 4 класів закладів загальної середньої освіти.


Підрозділи поліції, національної гвардії, КП «Муніципальна варта», представники Держпродспоживслужби в Чернігові в межах компетенції мають забезпечити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання та населенням вищезазначених обмежень.

Як уточнив у коментарі журналістам керівник міського управління освіти Василь Білогура, відповідно до цього рішення комісії дистанційне навчання у школярів 5-11 класів почнеться з понеділка, 29 березня.

Як вже повідомлялося сьогодні, в міських комунальних лікарнях Чернігова хворими з діагнозом ковід заповнено 71,6% від виділеного ліжкового фонду. Осіб, які перебувають зараз на кисневій підтримці – 144, плюс 6 пацієнтів на ШВЛ (а всього ліжок, які забезпечені киснем, у нас 338, що складає 78,6% від загального ковідного фонду). Завантаженість ліжок хворими, які потребують кисневої підтримки, складає 44,4%. Є тенденція до щоденного зростання кількості хворих, завантаженості госпітальних ліжок і потреби в кисні. Найближчим часом може виникнути перевантаження медичної системи. І це змушує органи влади приймати рішення щодо посилення обмежувальних заходів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.