Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:05:55

На строкову військову службу від Чернігівщини мають призвати 487 осіб

24.03.2021   10:48Агенцiя

ТВО військового комісара Чернігівського обласного ТЦК та СП полковник Юрій БОРИСОВ повідомив, що підготовчі заходи до призовної кампанії «Весна-2021» в стадії завершення.

Проведено попередній медичний огляд призовників, їх професійно-психологічне обстеження за здійснено попередній розподіл призовників до складу команд у відповідності до стану здоров’я, рівня освіти та їх морально ділових якостей.
 
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів визначеного для Чернігівської області, на строкову військову службу цієї весни мають призвати 487 осіб. З них до Збройних Сил України – 213, Національної гвардії – 155, Державної спеціальної служби транспорту – 30 і до Державної прикордонної служби України – 89 юнаків.
 
Юрій БОРИСОВ розповів про алгоритм та послідовність дій призовника від отримання повістки і до прибуття до обласного збірного пункту для подальшої відправки до військових частин та навчальних центрів.
 Заступник військового комісара підполковник Вадим ЛІЛЬЧИЦЬКИЙ, насамперед акцентував свою увагу на тому, що «строковики» до участі в проведенні ООС як не залучались раніше, так і не залучатимуться в майбутньому.
 
Також офіцер розповів про пільги та соціальні гарантії, які гарантовані державою військовослужбовцям строкової служби. Наприклад, якщо призовник був офіційно працевлаштований, то на весь період служби йому гарантовано збереження середньомісячної заробітної плати за час його перебування у війську.  
 
«Цього року ми маємо новацію в Збройних Силах України – призовники направлятимуться не в навчальні центри, як це було раніше, а відразу до військових частин, де після додаткового вивчення «строковиків» направлятимуть до навчальних центрів для оволодіння військовими спеціальностями», - зауважив підполковник ЛІЛЬЧИЦЬКИЙ.
 Не оминули увагою офіцери і про адміністративну та кримінальну  відповідальність осіб за порушення чинного законодавства, що дотичне до проходження строкової військової служби.
 
«І щодо коронавірусу. Це вже третій призов в умовах пандемії – ми маємо певний досвід, знаємо «тонкі місця», які можуть виникнути і зробимо все можливо, щоб до війська прибули лише здорове і обстежене молоде поповнення», - підкреслив Юрій БОРИСОВ.
 
Наприкінці брифінгу підполковник ЛІЛЬЧИЦЬКИЙ запросив медійників на прес-тур до Чернігівського об’єднаного міського ТЦК та СП, де військовий комісар установи полковник Олег ГОНЧАРУК продемонстрував журналістам зразки однострою для військовослужбовців строкової служби та як саме відбувається професійно-психологічний та медичний відбір призовників.

Відділ морально-психологічного забезпечення та зв’язків з громадськістю Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Чернігівський обласний військовий комісаріат

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини