Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:04:31

За позовом прокурора нарахують та виплатять допомогу випускникам з числа дітей-сиріт

23.03.2021   07:32Агенцiя

Прокурори не залишаються осторонь проблем дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захищаючи їх соціальні права в суді.

Прилуцькою окружною прокуратурою виявлено двох випускників із числа дітей-сиріт, які після закінчення навчальних закладів Прилуцького району у 2019 році не отримали одноразову грошову допомогу, передбачену ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», у розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.

З метою відновлення законності та як наслідок реалізації державних гарантій у сфері охорони дитинства, прокуратура звернулася до суду з позовом на захист інтересів держави шляхом поновлення прав дітей вказаної категорії.

Чернігівським окружним адміністративним судом підтверджено правомірність позиції прокурора та задоволено позов, зобов’язавши відділ освіти нарахувати і виплатити одноразову грошову допомогу в сумі 12 162 грн., кожному випускнику.

Наразі в суді перебуває на розгляді ще два позови прокурорів у зв'язку із невиплатою навчальними закладами зазначеної допомоги п’яти випускникам.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.