Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:57:43

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

19.03.2021   08:26Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 18 березня по 8:00 19 березня 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 6  небезпечних подій, а саме: 5 пожеж та 1 випадок виявлення і знищення боєприпасів часів Другої світової війни.


Пожежі – 5:

пожежі в житловому секторі – 3:

  - в м. Сновськ Корюківського району (Сновська ТГ) в господарстві по  вул. Неретіна, 42 о 21 год. 28 хв. 18 березня сталася пожежа житлового будинку (7х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищений димар. Ймовірна причина - порушення правил експлуатації нагрівальних печей та димарів;

  - в м. Бобровиця Ніжинського району  (Бобровицька ТГ) в господарстві по вул. Незалежності, 98В о 02 год. 15 хв. 19 березня сталася пожежа житлового будинку (10х20 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищена покрівля на площі 20 кв.м, пошкоджені перекриття та стіни. Власник, причина та збиток встановлюються;

  - в с. Кархівка Чернігівського району  (Михайло-Коцюбинська ТГ) в господарстві по вул. Садовій, 28 о 02 год. 42 хв. 19 березня сталася пожежа житлового будинку (6х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищені покрівля та перекриття, пошкоджено майно. Причина встановлюється.

пожежі на транспорті – 2:

  - в м. Чернігові по вул. Шевченка біля будинку №16 о 08 год. 48 хв. 18 березня сталася пожежа автомобіля "Toyota". Вогнем пошкоджені лобове скло та салон автомобіля. Ймовірна причина - несправність електричної системи;

  - в м. Сновськ Корюківського району по вул. Сновській біля будинку №97 о  08 год. 54 хв. 18 березня сталася пожежа автомобіля "ВАЗ-2106". Вогнем знищений моторний відсік, пошкоджені салон та внутрішнє облицювання. Ймовірна причина - несправність електричної системи.


Виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 14 год. 20 хв. 18 березня знищений артилерійський снаряд калібру 85 мм часів Другої світової війни, який був виявлений о 10 год. 30 хв. цього ж дня в м. Чернігові по вул. Л. Українки біля будинку №42.


Гідрологічна ситуація:

На річках області продовжується розвиток весняної повені.
На окремих ділянках річок спостерігаються різкі коливання рівнів води, які  пов'язані з процесами руйнування льодового покриву.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  11 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 14 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  18 березня по  20 годину 19 березня очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликі опади. Вітер північний  3-8 м/с. Температура вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень 1-6º тепла.
По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. Вітер північний 3-8 м/с. Температура вночі 0-2º морозу, вдень 4-6º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.