Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:39:06

Відбула робоча зустріч он-лайн фахівців протитуберкульозної служб

18.03.2021   09:52Агенцiя

16 березня відбула робоча зустріч он-лайн фахівців протитуберкульозної служби Чернігівської області, проекту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» та керівників та сімейних лікарів Чернігівського Центру ПМСД з питань раннього виявляння туберкульозу.

Із грудня 2020 року за технічної допомоги проекту діє маршрут доставки мокротиння від осіб із підозрою на туберкульоз до відповідної лабораторії.
 
Це дало змогу вирішити питання  доступності до послуги, оперативного транспортування, а значить, і діагностування захворювання. За три місяці такої роботи виявлено 9 випадків туберкульозу, хворі своєчасно лікуються.

Найбільш активну роботу провели сімейні фахівці Олишівської та  Михайло Коцюбинської амбулаторій.  
Генеральний директор Чернігівського обласного медичного центру соціально значущих та небезпечних хвороб Микола Дейкун охарактеризував ситуацію, акцентував увагу на ролі сімейних лікарів, визначив шляхи подальшої роботи за участі територіальних громад.  

Генеральний директор Чернігівський Центр ПМСД Віктор Куниця детально презентував роботу закладу у сфері протидії туберкульозу, відповів на запитання.

Координатори проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який реалізується міжнародною організацію РАТН Тамара  Іваненко та Олена Дюжева поділилися своїм досвідом та надали рекомендації щодо подальшої роботи по ранньому виявлянню туберкульозу, особливо серед контактних осіб, запропонували допомогу проекту.

Чернігівський центр соціально значущих та небезпечних хвороб

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини