Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:59:28

400 метрів сіток за один день вилучено рибоохоронним патрулем з водойм Менщини

17.03.2021   09:39Агенцiя

В ході проведення рибоохоронного рейду на території Менської територіальної громади Чернігівським рибоохоронним патрулем вилучено з водойм майже 400 метрів сіток, власників яких не вдалося виявити.

За результатами складено акти вилучення безгосподарського майна, сітки передані на склад Управління для подальшого знищення.

Сучасні сітки, в основному китайського виробництва, виготовляються із синтетичних матеріалів, які не гниють та не розкладаються у воді. Вони становлять величезну загрозу не тільки для риби, але й інших водних тварин: бобрів, ондатр, видр, качок тощо. Відомі випадки загибелі людей, які заплутались в сітках під час купання.

Нагадуємо, що Правилами любительського і спортивного рибальства забороняється лов водних біоресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та  інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудження  гаток,  запруд  та спускання води з рибогосподарських водойм.

За використання заборонених знарядь лову передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Відповідно до цієї статті на порушника накладається штраф у розмірі від 340 до 680 грн з можливою конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних біоресурсів.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.