Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:50:11

Пенсію підвищили 224 тис. пенсіонерам

16.03.2021   13:59Агенцiя

З 1 березня в області проіндексовано пенсію, у зв’язку зі зростанням середньої заробітної плати та показника інфляції, 277,9 тис. особам.

До рівня 2200 грн. підвищено розміри пенсій особам, які мають повний страховий стаж (35 років для чоловіків та 30 років для жінок). Розмір пенсії підвищено для 224,1 тис. осіб. Середній розмір підвищення склав 217,38 грн.

Якщо розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягає 100 грн., то встановлюється щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.
На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2021 року № 127 “Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році” Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернігівській області з 01.03.2021 проведено перерахунок пенсій, передбачений частиною другою статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11.

КОМУ ПЕРЕРАХУВАЛИ (ПРОІНДЕКСУВАЛИ) ПЕНСІЮ

Проіндексовано пенсії за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника, за вислугу років відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”; по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (з-поміж військовослужбовців строкової служби та членам їхніх сімей); по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника обчислені  відповідно до ст. 54 та 59 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.
 
НЕ ПЕРЕРАХОВУЮТЬСЯ (ІНДЕКСУЮТЬСЯ) ПЕНСІЇ
-тим, кому виплату вперше призначили у 2019 – 2021 році
-держслужбовцям
-науковим працівникам
-помічникам народних депутатів
-отримувачам спецпенсій або довічного утримання (судді, прокурори тощо).

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини