Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:55:07

Погоджувальна рада узгодила питання, винесені на 6 сесію Чернігівської міськради

16.03.2021   12:07Агенцiя

Участь у засіданні взяли міський голова, секретар міської ради, голови постійних депутатських комісій та керівники депутатських фракцій, а також запрошені керівники структурних підрозділів ради.

Міським головою були стисло представлені всі питання порядку денного сесії.
- Чесно кажучи, з досвіду п’яти з половиною років роботи це, можливо, найменш дискусійний порядок денний. Усі питання можна охарактеризувати як робочі і технічні, - анонсував він.

Отже, перше питання – щодо продовження на 2021 рік минулорічної Програми підтримки та розвитку КП «Телерадіоагентство «Новий Чернігів» Чернігівської міської ради – пов’язане з тією ж причиною, через яку на минулій сесії так само продовжували програму по КП «Муніципальна варта». Антимонопольний комітет досі розглядає дотримання антимонопольного законодавства при фінансуванні підприємства. На період розгляду дія програми 2021 року неможлива, тож для того, щоб зараз усе-таки можна було виплачувати працівникам ТРА зарплату, приймається таке процедурне рішення.

Друге і третє питання порядку денного стосуватимуться звільнення та призначення керівника комунального телеканалу. Ольга Капустян, яка очолювала його майже 26 років, подала заяву про припинення своєї роботи. Новим керівником пропонується призначити відому чернігівську тележурналістку Наталію Левочко.

Четверте питання – про затвердження змін до Програми розвитку міжнародних відносин м. Чернігова. У зв’язку з тим, що відділ міжнародних відносин у міській раді ліквідований, виконання заходів програми перерозподіляються між управлінням економічного розвитку і управлінням культури та туризму міської ради.

- На сьогоднішній день міжнародні зв’язки міста – напрямок або економічний, або культурний. Будуть якась інша ситуація карантинна, інші реалії – створимо хоч два управління, аби в цьому був сенс і вони виправдовували свої заробітні плати, - міський голова.

П’яте питання порядку денного сесії - щодо надання спеціального дозволу ТОВ «ДП Чернігів Екоінвест» на користування надрами, що містять корисні копалини місцевого значення. Ідеться про видобування пісків по р. Десна на північ від о. Телячий (в адміністративних межах м. Чернігів від 193-го км до 195-го км, вгору за течією).

- Треба зазначити, що рішення поки що передбачає тільки погодження. Після цього вони розробляють проект, проходять експертизу, отримують дозвіл. Тобто це тільки старт для початку проєктних робіт відповідно до чинного законодавства, - проінформував про проєкт рішення керівник міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

На думку Владислава Атрошенка, очищення русла Десни – в принципі, проект потрібний і корисний, оскільки обміління ріки – серйозна проблема. Принагідно він нагадав і про постійну дискусію щодо подальшої долі теплоходу «Казбек». У зв’язку з обмілінням зараз його неможливо використовувати за призначенням по руслу Десни. Але якби хоч частина русла стала придатною для цього – можливо, корабель ще привели б у придатний для стан і використовували. Економічної вигоди це не дасть, але він – частинка історії Чернігова, прокоментував Владислав Атрошенко.

Наступним проектом рішення порядку денного сесії міському управлінню ЖКГ де-юре дозволяється організація робіт з благоустрою на території закладів соціально-культурного призначення ( подвір’ях шкіл, лікарень, дитсадків тощо). Досі таких повноважень в цього управління не було. Уточнюючі зміни вносяться до розділу ІІ «Завдання та функції» положення про цей структурний підрозділ міської ради.

Ще одне питання – погодження інвестпрограми АТ «облтеплокомуненерго» в сфері теплопостачання на 2021 рік. До цієї інвестиційної програми підприємство включило заходи із закупки устаткування до проєкту «Реконструкція існуючої котельні без зміни зовнішніх геометричних параметрів по пр-ту Миру, 151а в м. Чернігів»  (закупка котлів, насосів, установка пом’якшення води та інших), реконструкції теплових мереж від ТК-37 до житлового будинку по вул. Савчука, 7а в м. Чернігові – загальною довжиною 1510 метрів у однотрубному обчисленні, модернізації магістральної теплової мережі від ТК11 до ТК12 по   вул. Рокоссовського в м. Чернігові – загальною довжиною 208 метрів у однотрубному обчисленні, придбання та оновлення організаційної техніки для служб постачання.

Кілька наступних питань порядку денного сесії стосуються роботи Фонду комунального майна Чернігівської міської ради. Зокрема, запланованого продажу кількох об’єктів. Це кілька напівпідвалів, які пропонується реалізувати через електронний аукціон, та зал для занять дитячих спортивних секцій, приватизацію якого пропонується дозволити тренерському колективу шляхом викупу. Специфіка останнього приміщення така, що використання його з іншою метою малоймовірне, а ціна при викупі буде близькою до тої, яку бюджет отримав би й через аукціон, зазначили на засіданні Погоджувальної ради.

Питання №14 – дозвіл громадянам на приватизацію житла у частині будівлі (другому під’їзді) колишнього гуртожитку по вул. Гетьмана Полуботка, 120. Це частина будівлі, щодо якої завершився судовий процес і яка прийнята в комунальну власність у листопаді минулого року. Можливість реалізувати право на приватизацію свого житла одержать мешканці порядку 50 квартир.

Також на розгляд депутатів виноситься блок земельних питань. Чернігівський міський голова закликав депутатів ретельно вивчити їх в комісіях, при підготовці до сесії.

- Шукайте консенсус у комісіях. Якщо є питання спірні, чи треба виїзд, чи треба вивчення ще додаткове – ми будемо знімати ці питання до їх вивчення всіма депутатами. Нічого утаємничувати від депутатів не потрібно, - наголосив Владислав Атрошенко.

З усіма проектами рішень 6 сесії Чернігівської міської ради 8 скликання, підготовленими профільними структурними підрозділами міської ради, можна ознайомитися на її офіційному вебпорталі в розділі «Публічна інформація».

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини