Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:11:45

Епізоотичну ситуацію щодо інфекційних захворювань тварин і птиці обговорено на засіданні ДНПК

15.03.2021   12:33Агенцiя

У Чернігові відбулось засідання ДНПК, яке провів заступник голови облдержадміністрації - голова обласної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Олександр Савченко.

В режимі онлайн до зібрання мали змогу долучитись представники Держпродспоживслужби, виконавчої влади і місцевого самоврядування у районах та агроформувань.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області - заступник голови ДНПК Юрій Павлішен поінформував присутніх про  епізоотичну ситуацію в регіоні щодо африканської чуми свиней, сказу тварин, високопатогенного грипу птиці, лейкозу та заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби, зазначивши, що завдяки наполегливій профілактичній роботі фахівців у галузі ветмедицини ситуація по гострих інфекційних захворюваннях у тваринництві регіону на сьогодні залишається благополучною. У своїй доповіді керівник Головного управління також наголосив на активізації профілактичних заходів щодо захворювань на АЧС і пташиний грип, зокрема дотримання вимог закритого режиму роботи в господарствах по утриманню свиней і птиці.

Йшлося також про попередження і недопущення отруєння бджіл при застосуванні засобів захисту рослин для обробки сільськогосподарських посівів. Торік до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області надійшло 19 звернень від громадян, в яких порушувались питання загибелі бджіл від використання пестицидів. Станом на 1 січня 2021 року було офіційно зареєстровано 12 випадків загибелі бджіл у 9 районах області.

Юрій Павлішен ознайомив членів комісії з новими розпорядчими документами, що стосуються порядку реєстрації пасік, видачі ветеринарно-санітарних паспортів і створення комісій у випадку загибелі бджіл.

За результатами засідання Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Чернігівській облдержадміністрації вирішила забезпечити своєчасне та ефективне виконання рішень ДНПК усіх рівнів; посилити контроль за дотриманням ветеринарного законодавства на молокоприймальних пунктах при закупівлі молока у населення; заборонити закупівлю молока від хворих на лейкоз тварин молокопереробним підприємствам, фізичним особам-підприємцям тощо.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини