Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:56:14

Територіальному управлінню Служби судової охорони у Чернігівській області – один рік

13.03.2021   11:45Агенцiя

Судові охоронці Чернігівщини відзначили знакову подію – першу річницю з дня створення територіального управління.

Рік тому голова Служби судової охорони, генерал - майор Служби Валерій Бондар затвердив Положення про територіальне управління, а 11 березня 2020 року воно було зареєстроване як юридична особа.

У вітальній промові начальник ТУ ССО у Чернігівській області, полковник Служби Олександр Рибак зазначив, що поява Служби судової охорони співала з вимогами часу і потребами суспільства.

- В масштабах України Служба існує близько двох років, на Чернігівщині – рік. Однак, за цей короткий термін ми довели, що наші співробітники не тільки спроможні забезпечувати надійну охорону установ системи правосуддя, їх співробітників та всіх учасників процесів, а й продемонстрували необхідність такої Служби всьому суспільству, - зауважив керівник.

Олександр Рибак розповів, яких результатів вдалося досягти судовим охоронцям Чернігівщини за рік.

Так, з моменту прийняття об’єктів під охорону було забезпечено правопорядок під час майже 13 тисяч судових засідань, учасниками яких були понад 43 тисячі осіб. Під час виконання завдань співробітниками управління попереджено пронесення до об’єктів охорони 448 заборонених предметів. Загалом провели 28 конкурсів, в яких взяли участь 311 учасників. За їх результатами на посади був призначений 101 співробітник.

За зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди І річниці створення управління співробітників Територіального управління Служби у Чернігівській області відзначили грамотами та подяками.

За сумлінну служби та з нагоди першої річниці створення управління п’ятьом співробітникам присвоїли чергове спеціальне звання  - капрал Служби судової охорони.

Привітати судових охоронців зі святом завітали почесні гості – голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко, голови судів, керівники установ та організацій Чернігівщини.

- Феміда охороняє законність, а ви охороняєте Феміду. І в цьому є дуже серйозний сенс і зміст, - звернулась до колективу судових охоронців Олена Дмитренко. – Вітаю вас зі святом! І як на кожному дні народження бажаю вам довголіття. Щоб ваша структура розвивалася. Гарного вам майбуття і успіхів.

У рамках заходу судові охоронці облаштували виставку, де представили гостям екіпірування, технічне оснащення та спецзасоби, які застосовуються ними під  час несення служби.

Довідка:

Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Служба підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.
Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року.
Основними завданнями ТУ ССО у Чернігівській області є: контроль та організація практичних заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини