Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:34:04

Проведено робочу зустріч з керівниками громад Корюківського району

13.03.2021   11:09Агенцiя

Відбулася вже четверта зустріч голови ОДА з представниками громад Чернігівщини. Перед цим спільні обговорення соціально-важливих та проблемних питань пройшли з керівниками громад Чернігівського, Прилуцького та Ніжинського районів.

Участь у нараді взяли заступниця голови облдержадміністрації Жанна Шерстюк, керівник апарату Станіслав Робота, перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш, керівники структурних підрозділів.

- Ми продовжуємо живе спілкування і ділимося інструментами вирішення проблемних питань громад. Сьогоднішня зустріч - комунікаційний майданчик щоб почути один одного. Ставте питання спікерам, діліться досвідом, вносьте конструктивні пропозиції. А я, в свою чергу, буду сприяти всім ініціативам для покращення добробуту мешканців Чернігівщини, - наголосила Анна Коваленко.

Костянтин Синьогуб, заступник начальника ГУ ДПС у області, поінформував присутніх про запроваджений для органів місцевого самоврядування сервіс електронного інформування. За його допомогою представники громад можуть отримати від податківців інформацію по підприємствах, які сплачують податки та збори до місцевого бюджету. А також дізнатися про їх розмір, заборгованість чи переплату.

Перший заступник начальника Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, Дмитро Безкостий, відзначив роботу керівництва територіальних  громад Корюківського району щодо збереження, утримання та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони.  На території області функціонує 80 таких підрозділів, і 30 з них - саме на території району, і це найвищий показник серед громад Чернігівщини. Дмитро Безкостий висловив сподівання на таку ж швидку та ефективну взаємодію у створенні ще трьох необхідних для громади підрозділів пожежної охорони - у селах Савинки, Стольне та Тур’я.

Також у ході зустрічі присутні обговорили й інші питання, зокрема, передачу земельних ділянок державної власності у комунальну  власність територіальних громад, заходи з запобігання лісовим  пожежам, ремонт доріг у Корюківському районі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини