Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:17:13

Прокуратура в суді вимагає визнати недійсними додаткові угоди до договорів про закупівлю палива

12.03.2021   14:44Агенцiя

Обласна прокуратура проводить системну роботу, спрямовану на недопущення фактів порушення інтересів держави при здійсненні закупівель за бюджетні кошти. З метою поновлення інтересів держави прокуратурою вживаються заходи представницького реагування.

Зокрема встановлені непоодинокі факти ініціювання постачальниками пального та природного газу внесення змін до вже укладених договорів, якими збільшується ціна предмета закупівлі, при цьому зменшується його обсяг.
 
Безпідставне збільшення ціни обґрунтовується її значним та суттєвим коливанням на ринку. Наведене сприяє порушенням економічних інтересів держави у бюджетній сфері та у сфері публічних закупівель.

Зокрема, ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 10.03.2021 порушено провадження за позовом Прилуцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Північного офісу Держаудитслужби України, Малодівицької селищної ради Прилуцького району про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю природного газу, вартість якого складає понад півмільйона грн., та стягнення 63 тис. грн.

Також,  Ніжинською місцевою прокуратурою направлено до суду позов в інтересах Козелецької районної ради про визнання недійсними 4 додаткових угод до договору про закупівлю природного газу, вартість якого складає 793 тис. грн., та стягнення безпідставно отриманих 122 тис. грн.

Про недобросовісні підходи до формування ціни на газ з боку постачальника свідчить умисне заниження ціни на газове пальне з метою перемоги у закупівлі і факт укладення додаткової угоди наступного дня після підписання основного договору.

Укладення таких додаткових угод щодо зміни ціни на товар (зменшення) за відсутності підстав для цього, визначених Законом, спотворює результати торгів та нівелює економію, яку було отримано під час підписання договору.
Можливість зміни ціни договору внаслідок недобросовісних дій сторони договору робить результат закупівлі невизначеним та тягне за собою неефективне використання бюджетних коштів, що є прямим порушенням принципів процедури закупівлі, визначених преамбулою та ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі».
Робота на цьому напрямку триває.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини