Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:53:34

Оперативність, злагодженість, ефективність. Саме за таким принципом працюють мобільні бригади, які вакцинують громадян від коронавірусної інфекції

11.03.2021   18:42Агенцiя

Тривають навчання співробітників мобільних бригад, які здійснюють щеплення від COVID-19. Зокрема, під час другого дня навчань, що проходять на базі КНП «Чернігівська обласна лікарня», медики КНП «Чернігівська міська лікарня №1» та КНП «Корюківський центр ПМСД» дізналися про аспекти поводження з вакциною та нюансами її введення. Також вони прослухали лекційний матеріал, який стосується розвитку пандемії коронавірусної інфекції та її вплив на загальне здоров’я громадян.

Один із лекторів-тренерів, завідувач загальносоматичного відділення з ліжками інтенсивної терапії КНП «Чернігівська обласна лікарня» Ігор Кузін, зокрема, зазначив: «Я розповів співробітникам бригад про можливість появи анафілактичного шоку та інші ускладнення, які можуть з’явитися після вакцинації, адже члени бригад повинні знати, що може очікувати людей після введення вакцини. Хоча поствакцинальні реакції проявляються доволі рідко, але медики повинні про них знати з метою надання невідкладної допомоги. Я сам вдався до вакцинації, попри те, що перехворів на коронавірусну інфекцію. Тобто, мені є що розповісти про цю недугу та її подолання».

Члени мобільних бригад отримали сертифікати, що дозоляють їм здійснювати щеплення. Так начальник КНП «Чернігівський обласний центр громадського здоров’я Володимир Тарасовський наголосив: «Нині завершилися дводенні навчання двох мобільних бригад – з Корюківського центру ПМСД та працівників мобільної бригади КНП «Чернігівська міська лікарня №1». Їх навчали сертифіковані тренери, які пройшли навчання у Києві, тому і мають доступ до не тільки навчання, а і роботи із пацієнтами, хворими на COVID-19. Отже, вакцинація відбувається вакциною AstraZeneca (Covishield), відповідно до «дорожньої карти», що визначена МОЗ. Процес вакцинації контролює як Управління охорони здоров’я ОДА, так і обласний Центр громадського здоров’я. Навчання триватиме і надалі – будуть задіяні працівники Новгород-Сіверського та Прилуцького центрів ПМСД».

Учасникам навчань вручено відповідні сертифікати.

Пресслужба Управління охорони здоров'я Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей