Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:13:04

Чернігів: рекомендовані транспортною радою зміни міських автобусних маршрутів затвердив виконком

06.03.2021   10:01Агенцiя

Зміни в мережі міських автобусних маршрутів загального користування, рекомендовані координаційною радою з питань організації транспортного забезпечення населення Чернігова на засіданні 4 березня затвердив виконком міської ради.

Причини внесення змін наступні:

1. У 2018 році перевізник відмовився обслуговувати автобусний маршрут  № 14 «Залізничний вокзал – Яцево». Неодноразово оголошувались конкурси з перевезення пасажирів на цьому маршруті, проте жоден претендент не подав документи. З метою компенсації його відсутності було змінено автобусний маршрут № 1 «вул. Захисників України – Дачі (Ст. Білоус)» - скеровано шлях проходження через вул. Полуботка на кінцеву зупинку «Епіцентр». Така зміна показала свою ефективність та отримала позитивні відгуки пасажирів. Тому визнано доцільним виключити з Мережі автобусний маршрут № 14 з одночасною зміною маршруту № 1.

2. У 2019 році без обслуговування залишилися автобусні маршрути № 2  «Дитячий світ – Дачі (Рівнопілля)» та № 22 «Вул. Захисників України – Дачі (Рівнопілля)» з причини відмови перевізників від договорів. Багаторазові оголошення конкурсів з перевезення пасажирів на вказаних маршрутах результатів не дали, оскільки жоден претендент документи не подав.

З метою безперебійного забезпечення перевезення пасажирів до дачних масивів було створено скорочений маршрут № 22-с  «ЗАЗ – Дачі (Рівнопілля)». Таким чином, бажаючі дістатись до дачних масивів поблизу Рівнопілля з усіх куточків міста добираються на кінцеву зупинку «ЗАЗ» за допомогою розгалуженої мережі громадського транспорту. Маршрути ж № 2 та № 22 виключаються з мережі, враховуючи наявність альтернативи.

3. У зв’язку з активним відвідуванням мешканцями міста пляжу «Золотий берег» автобусний маршрут № 15 «Забарівка – вул. Савчука» здійснює перевезення пасажирів до цієї зони відпочинку. Потрібно внести зміни у назву цього маршруту.

4. Восени 2020 року, під час реконструкції вул. І. Мазепи, автобусні маршрути № 36-с «КСК – Дачі (Жавинка)» та № 47 «Хімволокно – Дачі (Якубівка)» були тимчасово продовжені до залізничного вокзалу, що викликало безліч позитивних відгуків від пасажирів. За численними проханнями мешканців рекомендовано залишити такий шлях проходження на постійній основі. У зв’язку з цим прибрати букву «с», що означає «скорочений», з номера № 36-с.

5. Враховуючи численні звернення мешканців вул. Старобілоуська та вул. Радченка, доцільно продовжити автобусний маршрут № 43 «Залізничний вокзал - Олександрівка» до вул. Старобілоуської та перейменувати його.

6. Після відмови перевізників від обслуговування автобусних маршрутів № 24-а «Залізничний вокзал – вул. Захисників України (через Півці)» та № 9 «Лікеро-горілчаний завод – Дачі (Жавинка)» неодноразово оголошувався конкурс з перевезення пасажирів на них, проте жоден претендент не подав документи. Обидва маршрути дублюються іншими міськими маршрутами.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.