Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:28:48

Ніжин: презентовано проєкт "Greening of the Planet"

04.03.2021   11:53Агенцiя

3 березня відбулася пресконференція, на якій було презентовано масштабний проєкт «Greening of the Planet».

Спікери заходу – міський голова Олександр Кодола, директор проекту "Книга рекордів України", ініціатор проєкту «Озеленення Планети», Амбасадорка миру, президент міжнародного жіночого клубу «BUSINESSWOMAN Club», ініціатор глобальної еко ініціативи «Озеленення України» та «Озеленення планети», ген Директор книги рекордів України Ганна Крисюк, радник міського голови, депутат міської ради, організатор даного проєкту Сергій Охоньоко, заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації з гуманітарних питань Людмила Желада, співорганізатор проєкту «Озеленення Планети» (м.Суми) Дмитро Кулібабін, директор Ніжинського лісового господарства Володимир Костирко.

20 березня цього року заплановано проведення масштабного проєкту «Greening of the Planet» за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів і Книги рекордів України.

З нагоди даного заходу Ганна Крисюк передала тую з Сумщина, яка буде висаджена біля міської ради. З ініціативи міського голови Олександра Кодоли започаткований челендж передачі дерева від очільника до очільника громади, які будуть висаджені в один день, 20 березня в кожному населеному пункті України. Перше дерево буде передано міському голові м. Суми Олександру Лисенко від міського голови м. Ніжина Олександра Кодоли.

Міський голова Олександр Кодола відмітив, що одним із пріоритетних напрямів роботи є збереження довкілля, екологія міста та всієї ніжинської громади. Зазначив, що в цьому році до озеленення міста планується залучити як найбільше ніжинців, в тому числі дитячі садочки, школи, всі підприємства, установи, організації не залежно від форм власності. Адже збереження довкілля та озеленення нашого міста - це наша спільна мета. Спільними зусиллями розбудуємо наше місто і зробимо його кращим.

«Я завжди підтримую проекти, які спрямовані на збереження прекрасного довкілля нашої громади та держави в цілому. Адже це спільна  діяльності всіх органів місцевого самоврядування в справі охорони та збереження довкілля» - наголосив очільник міста.

Ганна Крисюк презентувала проєкт «Озеленення Планети». Головною метою Проєкта є привернення уваги до відновлення екосистеми України і планети, а також розвиток екологічної свідомості людей. Завдання проекту «Озеленення України»: висадити 1 000 000 дерев за 24 години, сприяти протягом року у висадженні парків та алей, провести загальнодержавну інформаційну кампанію, організувати освітні воркшопи в навчальних закладах, започаткувати міжнародний флешмоб «Озеленення України. Озеленення планети!»

В ході пресконференції провели онлайн-зустріч з Послом України в Тунісі, Послом ПАР в Україні, співорганізатором з Ірану.

По закінченню міський голова Олександр Кодола та голова Благодійної організації «Благодійний Фонд «Озеленення України»» Ганна Крисюк підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво. Головною метою даного Меморандуму – це взаєморозуміння, розвиток та налагодження відносин між сторонами щодо впровадження загальнодержавної екологічної ініціативи по висадженню дерев та іншого співробітництва у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.

23 квітня: цей день в Україні і світі

23 квітня: цей день в Україні і світі 09:06

ДЕНЬ 790 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 790 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини