Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:04:21

78 років пам’яті: у Корюківці згадували трагедію весни 1943 року

02.03.2021   18:31Агенцiя

Майже вісімдесят років тому, за три дні – 1, 2 та 9 березня, Корюківка була повністю знищена карателями. Небачена жорстокість організаторів та виконавців каральної акції загубила тоді майже 7000 життів.

Мирні жителі – від немовлят до людей похилого віку були розстріляні та спалені заживо. Про цю трагедію пам’ятають жителі Корюківки, адже вона – невід’ємна частина історії міста. Про неї дізнається світова спільнота.

Щороку пам’ять загиблих земляків вшановують на місці наймасовішого розстрілу та на місці перепоховання останків жертв трагедії. Сьогодні спільно з громадою міста участь у меморіальних заходах взяли представники посольства Німеччини в Україні, Українського інституту національної пам’яті, керівники області, району та міста.

Заклики пам’ятати про цю трагедію звучали у зверненнях голови Чернігівської облдержадміністрації Анни Коваленко, голови обласної ради Олени Дмитренко, представника Українського інституту національної пам’яті Сергія Бутка, міського голови Ратана Ахмедова та свідка трагедії Сергія Жарого.

Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен також зазначила, що інформація про цю трагедію має бути широко відома. У зв’язку з цим плануються  дослідницькі проекти з вивчення трагедії за участі науковців з різних країн.

На знак поваги і вічної пам’яті безневинно убієнних жертв Корюківської трагедії та всіх жителів населених пунктів України, знищених нацистськими окупантами в роки Другої світової війни, учасники заходів поклали квіти і лампадки до пам’ятних місць, спільно помолившись за упокій душ загиблих корюківців.

Корюківська міська рада

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.