Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:48:09

Анна Коваленко: Правоохоронні та контролюючі органи мають посилити контроль у сфері пасажирських автоперевезень

02.03.2021   10:47Агенцiя

1 березня голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко провела нараду щодо організації пасажирських перевезень на автобусних маршрутах загального користування на території Чернігівської області.

В обговоренні взяли участь керівники правоохоронних та контролюючих органів, профільних департаментів та підприємці, які надають транспортні послуги.

Основна мета зустрічі – створити дієву систему перевезень, яка буде зручною і комфортною для жителів області, працюватиме легально і забезпечуватиме надходження в бюджет області, а також створюватиме робочі місця та забезпечуватиме гідну оплату праці.

Одна з найбільших проблем, яка озвучена на нараді, існування нелегальних перевізників. Сьогодні на одного легального перевізника припадає десять нелегальних, а кожен третій пасажир — пільговик, за якого не передбачена компенсація. Про це говорили керівники автотранспортних підприємств області, коментуючи зменшення пасажиропотоку вдвічі та скорочення водіїв.

Після понад двох годин дискусій та обговорень голова Чернігівської ОДА доручила перевірити всі договори та умови їх виконання, визначити механізми компенсації за перевезення пільгових категорій, підготувати списки напівлегальних і так званих «чорних» транспортників і залучити їх до конкурсів на обслуговування маршрутів.

- Найближчим часом потрібно також вдосконалити мережу маршрутів загального користування і запустити мобільний додаток пасажирських автоперевезень по області. Для його повноцінної роботи йдуть перемовини з мобільними операторами і після тестувань сервіс має запрацювати вже  наприкінці березня, - підкреслила Анна Коваленко.

Маршрутна мережа області налічує 333 автобусні маршрути загального користування, у тому числі приміських маршрутів – 197, міжміських – 136. Зазначені маршрути обслуговує 94 перевізники.

Попередній аналіз міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування в області показує, що з 333 наявних автобусних маршрутів загального користування організатором пасажирських перевезень на 52 маршрутах будуть територіальні громади області, на 156 маршрутах – райдержадміністрації, на 125 – облдержадміністрація. А, отже, необхідно напрацювати оптимальну схему маршрутів  для забезпечення жителів області якісними транспортними послугами.

- Підсумовуючи нашу розмову хочу ще раз зазначити, що правоохоронним та контролюючим органам необхідно посилити заходи з дотримання перевізниками області чинного законодавства в сфері пасажирських автоперевезень, - зазначила Анна Коваленко.

Голова ОДА доручила Департаменту енергоефективності, транспорту, зв'язку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації забезпечити формування нової мережі автобусних маршрутів загального користування, що не виходять за межі території області, та чіткого дотримання перевізниками області умов договорів, які укладені за підсумками проведених конкурсів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини