Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:50:42

Підведені підсумки роботи з надання соціальних послуг та визначені пріоритетні напрямки діяльності

26.02.2021   14:47Агенцiя

Обласним центром соціальних служб 25 лютого на щорічній нараді з директорами центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг підведені підсумки роботи з надання соціальних послуг у 2020 році та визначені пріоритетні напрямки діяльності на 2021 рік.

При відкритті наради директор Департаменту соціального захисту населення Олег РУСІН зазначив, що на різних етапах життя будь-хто з мешканців громади може потрапити у складні життєві обставини та потребувати професійної соціальної підтримки для їх подолання. Тому в області  особливого значення набуває питання розвитку та забезпечення надання соціальних послуг у кожній територіальній громаді.
     
Також він повідомив про створення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг на рівні відповідної територіальної громади та інформування її населення про соціальні послуги, з якими жителі можуть ознайомитися у формі, доступній для сприйняття особами з будь-якими порушеннями здоров’я (постанова Кабінету Міністрів України від 27.01.2021 № 99 «Про Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг»).
     
Директор обласного центру соціальних служб Алла КОТ у своїй доповіді підвела підсумки надання соціальних послуг сім’ям з дітьми та молодим особам в області протягом 2020 року. Вона повідомила присутніх про зміни в мережі надавачів соціальних послуг відповідно до реформування адміністративно-територіального устрою. Зокрема, станом на 01.02.2021 в області діють 11 центрів соціальних служб, 28 центрів надання соціальних послуг, а також створені відділи та введені посади фахівців із соціальної роботи до виконавчих комітетів рад територіальних громад. Але робота з організації надання соціальних послуг відповідно до потреб громад залишається актуальною і надалі.
     
Також пріоритетними напрямками роботи щодо підтримки сімей з дітьми в області залишаються:
- раннє виявлення сімей/осіб, які потрапили чи можуть потрапити в складні життєві обставини;
- розвиток сімейних форм виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
- впровадження послуги сімейного патронату над дитиною та наставництва.
     
Зацікавлення присутніх викликало питання надання соціальних послуг особам похилого віку та особам з інвалідністю, яке висвітлила Вікторія ПЛИСКО, начальник відділу стаціонарних установ та соціального обслуговування населення Департаменту соціального захисту населення.
     
Окрім того, учасники наради ознайомились з діяльністю обласного центру соціально-психологічної допомоги та поспілкувались з його директором, Оленою ТИЛЬКУН щодо умов надання невідкладної комплексної допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, що сприятиме якнайшвидшому їх поверненню до нормальних умов життєдіяльності.
     
Про функціонування обласного гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розповіла методист обласного центру соціальних служб Марія ГОЛІК. Працівники закладу створюють умови та надають можливість самостійно готувати їжу, прибирати кімнату, організовують навчання у плануванні витрат бюджету, догляду за житлом, надають підтримку та консультування  у підготовці до самостійного життя.
     
Учасники наради отримали відповіді на запитання та поділились власним досвідом, що сприятиме покращенню якості надання соціальних послуг, відповідно до потреб мешканців громад.

Чернігівський обласний центр соціальних служб
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини