Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:38:56

Обвинувальний акт щодо колишнього поліцейського скеровано до суду

15.02.2021   08:22Агенцiя

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього співробітника одного з відділів поліції ГУНП в Чернігівській області.

Встановлено, що 28-річний, вже колишній дільничний офіцер поліції, 07.08.2020, керуючи автомобілем марки «TOYOTA CAMRY» у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на стовп вуличного освітлення з дорожнім знаком в м. Чернігові.

У подальшому, ігноруючи законну вимогу працівника патрульної поліції не залишати місце події до встановлення всіх фактичних обставин, погрожував поліцейському фізичною розправою та висловлювався нецензурною лайкою.

Трохи згодом завдав працівнику поліції, який здійснював нагляд за безпекою дорожнього руху та охорону громадського порядку, декілька ударів та повалив його на асфальтне покриття, у результаті чого заподіяв поліцейському тілесні ушкодження.

Дії обвинуваченого кваліфіковані органом досудового розслідування за ч. 2 ст. 345 КК України як умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.