Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:33:40

Розпочалися командно-штабні навчання

03.02.2021   10:35Агенцiя

На Чернігівщині на загальновійськовому полігоні розпочалися командно-штабні навчання з позначенням дій військ однієї з підпорядкованих бригад оперативного командування «Північ».

Навчання відбуватимуться у декілька етапів, у ході яких особовий склад військової частини відпрацює планування застосування військ в бою та безпосередньо бойові дії у наближених до бойових умовах.

Контроль виконання заходів здійснює апарат керівництва, сформований з числа офіцерів управління ОК «Північ».

Безпосереднім керівником навчань є власне командувач військ оперативного командування генерал-майор Валерій Залужний.

Успішно був розпочатий перший етап навчань – отримання бойового розпорядження на бойове застосування для виконання завдання та проведення планування майбутньої операції. Повітряною розвідкою були проведені дії з виявлення бойового порядку противника, розкриті позиції ворога, власне взводні опорні пункти та місця дислокації ворожої техніки. Для цього були використані безпілотні літальні апарати, зокрема «Лелека-100».

Перший етап продовжиться до наступної доби, після чого розпочнеться другий -  практичний. Це власне практичне виконання дій військ безпосередньо на місцевості. Зокрема ротні тактичні навчання з бойовою стрільбою та без неї. Будуть залучені танкові та артилерійські підрозділи, розвідка та ін.

У ході навчань офіцери ОК «Північ» здійснюватимуть нарощування обстановки до поточної операції, контролюватимуть виконання запланованих заходів, а також надаватимуть допомогу в організації та вирішенні проблемних питань. До речі, управління здійснюється відповідно до G-структури, що відповідає стандартам армій країн НАТО.

Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини