Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:45:06

Громадська рада ініціювала обговорення проєкту обласної програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки

28.11.2020   10:22Агенцiя

26 листопада, за ініціативи комітету Громадської ради при облдержадміністрації з формування і реалізації державної політики відбулося засідання за «круглим столом» на тему «Обговорення проєкту Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки у частині захисту річок басейну Десни на території Чернігівської області».

У заході взяли участь представники Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції в області, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, Національного університету «Чернігівська політехніка», представники громадськості.

Програма охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області передбачає здійснення заходів спрямованих на зниження рівня забруднення річок та озер через зменшення обсягів скидів недостатньо очищених стічних вод; недопущення забруднення підземних водоносних горизонтів та ґрунтів; поліпшення санітарно-технічного стану та ефективного використання водних об’єктів; зниження рівня негативного впливу ерозійних процесів; удосконалення системи управління відходами; здійснення контролю за станом атмосферного повітря та поверхневих водойм області; підвищення рівня екологічної культури та свідомості населення.

Учасники засідання висловлювали пропозиції щодо посилення окремих напрямів Програми, зокрема удосконалення системи управління відходами, виховання екологічної культури.

Але основна дискусія стосувалася заходів зі збереження водності річок області. Кліматичні зміни та антропогенний фактор призводять до зневоднення та зникнення річок, озер, відсутності води в колодязях.

Одним з факторів, які негативно впливає на деградацію водної системи є розорювання берегів річок, озер, заливних луків. Як саме запобігти подібним порушенням вимог законодавства, забезпечити невідворотність покарання порушників і  обговорили учасники засідання.

Зокрема було запропоновано долучити громадськість до контролю та посилити ефективність роботи існуючої робочої групи з вивчення ситуації щодо порушення вимог Водного та Земельного кодексів України при здійсненні господарської діяльності в прибережних захисних смугах.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини