Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:50:59

У Чернігові створені дві патронатні родини

24.11.2020   10:34Агенцiя

Чернігівці, які відчувають внутрішню потребу і спроможність стати патронатними батьками-вихователями для дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, можуть запропонувати свої кандидатури та реалізуватися в такій діяльності. Про це розповіла заступниця начальника міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Людмила Мазур.

Проживання в патронатній сім’ї – це сучасна форма тимчасового влаштування дитини, якій потрібен прихисток. Тимчасовий догляд, виховання та реабілітація такої дитини в сім’ї патронатного вихователя організовується на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин (від трьох до шести місяців).

У Чернігові послуга патронату над дитиною (для якої і потрібне створення патронатних сімей) запроваджена з 2018 року. Тоді ж пройшли відбір та навчання дві патронатні родини, які працюють і сьогодні. Але потреба в них – більша. Наприклад, зараз, за інформацією ЧМЦСССДМ, послуги патронату лише в Чернігові потребують близько 30 дітей. І така ситуація не тільки в обласному центрі, а й по області та загалом по Україні.

Патронатним вихователем може стати громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні. Який висловив таке бажання, пройшов відбір і відповідне навчання. Підбір кандидатів триває постійно.

Більше про все, що стосується послуги патронату над дитиною та створення патронатних родин, можна прочитати на сайті Мінсоцполітики. А в Чернігові як бажаючим створити таку родину, так і за будь-якою додатковою інформацією можна звертатися в Чернігівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Хлібопекарська, 24-А (приміщення ДНЗ № 54), тел. 678-607, 678-604). А також – до управління (служби) у справах дітей Чернігівської міської ради за адресою вул. Івана Мазепи, 19.

Фахівці Центру соціальних служб здійснюють постійний соціальний супровід сім'ї дитини з метою подолання складних життєвих обставин, що призвели до її влаштування в сім'ю патронатного вихователя, проводять оцінку потреб дитини та її сім'ї, надають соціальні послуги сім'ї дитини. А також, готують рекомендації про доцільність або недоцільність повернення дитини до родини за результатами роботи із сім'єю.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини