Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:55:15

На Чернігівщині розгорнуто 1237 ліжко-місць для госпіталізації хворих на COVID-19

24.11.2020   10:09Агенцiя

З них 42,4% забезпечені подачею кисню - на 196 ліжок йде централізована подача, крім того, в розпорядженні лікарень є 319 кисневих концентраторів.

У зв’язку зі збільшенням чисельності інфікованих пацієнтів з важким перебігом хвороби, постійно зростає потреба у збільшенні кисневих точок.

Так, за останні два тижні у медзакладах області додатково було встановлено 52 кисневі точки і придбано 101 кисневий концентратор.

За рахунок коштів, передбачених Постановою КМУ №923, у лікарнях області заплановано додатково оснастити кисневою підтримкою 312 ліжок, у тому числі 211 - централізованою подачею кисню і закупити 101 кисневий концентратор.

У лікарнях станом на 23 листопада перебуває 208 осіб з підозрою на коронавірусну хворобу та 575 хворих з підтвердженим COVID-19.

До 1 грудня розроблено графік розгортання додаткових ліжко-місць. Паралельно збільшуватиметься й рівень забезпечення кисневою підтримкою.

У листопаді до лікарень, включених у перелік закладів, які можуть госпіталізувати хворих на коронавірус, додались Ніжинська, Менська та Новгород-Сіверська центральні районні лікарні. Ці заклади готуються до підписання з Національною службою здоров'я відповідних договорів на фінансування.

Відчувши симптоми захворювання, обов’язково зв’яжіться зі своїм сімейним лікарем.

Якщо у вас виникли питання щодо коронавірусної хвороби або надання медичної допомоги, ви можете зателефонувати на обласну гарячу лінію 0800507070 і отримати консультацію.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.