Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:00:11

Завершено фітосанітарний моніторинг

02.11.2020   11:06Агенцiя

Відповідно до плану фітосанітарного моніторингу фахівці відділу карантину рослин Управління фітосанітарної безпеки обстежили земельні угіддя та лісонасадження на площі 271,7 тисячі гектарів щодо наявності регульованих шкідливих організмів.

Обстеження проводились візуально і за допомогою феромонних пасток, яких отримано 510 штук на 25 видів карантинних організмів. При цьому виявлено нові вогнища американського білого метелика (10 га) та амброзії полинолистої (211,25 га).

Разом з тим проводилась ревізія карантинних вогнищ. Зокрема, обстежено понад 80 гектарів площ на виявлення американського білого метелика, майже 600 гектарів - золотистої картопляної нематоди, більше 1895 гектарів - амброзії полинолистої, 111 з половиною гектарів - повитиці польової, 120 гектарів – на виявлення бактеріального в’янення кукурудзи, 57,1 - бурої гнилі картоплі та 305 гектарів – на пасмо льону.

При цьому зафіксована відсутність у старих вогнищах цих шкідливих організмів. В карантинних вогнищах були проведені агротехнічні, механічні та хімічні заходи боротьби.

Також у відповідності до протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог експорту з України до Китайської Народної Республіки за звітний період проводились обстеження посівів сої, кукурудзи та ячменю та обстеження місць зберігання, з яких планується експорт об’єктів регулювання до КНР: це 23 підприємства, об’єм складів яких становить 1244 тисячі кубічних метрів.

На виконання рішення Євразійської Економічної Комісії та вимог Республіки Туреччина здійснювалась робота щодо визначення ділянок, вільних від регульованих шкідливих організмів. Станом на 1 жовтня 227 ділянок загальною площею понад 5516 гектарів зареєстровані відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства № 487 від 07.08.2012 року.

Згідно з поданими суб’єктами господарювання заявами на скасування ділянок та місць виробництва, вільних від регульованих шкідливих організмів, такого статусу позбавлені 757 ділянок загальною площею 23990 гектарів (ячмінь, картопля, соя, пшениця, кукурудза, лісонасадження) і  2 складські приміщення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини