Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:06:39

У Чернігові запроваджуються тимчасові обмеження на пільги в транспорті в "години пік"

29.10.2020   09:30Агенцiя

З 29 жовтня в Чернігові тимчасово обмежується перевезення пільгових категорій громадян у робочі дні з 06.00 год. до 09.00 год. та з 16.00 год. до 19.00 год (до закінчення розпочатих рейсів).

У зазначений період часу перевезення здійснюватимуться згідно з тарифами, встановленими для надання послуг з перевезення пасажирів міським електричним та автомобільним транспортом. Таке рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 27 жовтня.

Рішення обумовлене перебуванням міста в «червоній зоні» по COVID-19. А також - необхідністю забезпечити перевезення чернігівців громадським транспортом до місць роботи і навчання в період, коли через карантинні обмеження до салонів автобусів і тролейбусів пускають пасажирів тільки по кількості сидячих місць.

Як повідомив на засіданні цієї комісії начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради Олександр Рижий, у місті спостерігається високий рівень захворюваності серед водіїв громадського транспорту. Тому наразі збільшення кількості транспорту на лініях неможливе. До прикладу, у понеділок був випуск на 20 машин менше, ніж раніше.

- Прошу всіх людей з розумінням поставитися до нашого рішення. Статистика доводить, що розповсюдження COVID-19 відбувається також і через громадський транспорт. Щоб якось знизити цей ризик і не застосовувати ні до водіїв, ні до перевізників якихось жорстких покарань у вигляді штрафів – ми й приймаємо таке рішення, - підкреслив під час обговорення голова комісії, заступник чернігівського міського голови Андрій Черненко.

Також необхідно посилити перевірку громадського транспорту, проведення його дезінфекції на кінцевих зупинках, а також дотримання пасажирами заходів безпеки, зокрема, носіння масок, додав він.

Питання перевезення пасажирів у громадському транспорті міста було предметом обговорення і на розширеній нараді в Чернігівській міській раді 27 жовтня. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до всіх мешканців міста:

- У кого немає нагальної необхідності, саме зранку, прошу перенести свої поїздки на більш пізній час, щоб не було скупчення людей. У транспорті - замкнений простір і там більший ризик захворіти, особливо для старших людей. Прохання: по можливості, якщо немає нагальної потреби, мінімізуйте пересування, особливо в час пік. До прикладу, можна поїхати не в 7 годин ранку, а о 9 годині.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.