Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:04:19

На Чернігівщині оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19

26.10.2020   11:08Агенцiя

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 23 жовтня, оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Також Комісія за участі представників обласних комісій ТЕБ та НС розглянула питання щодо обмежень в регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 26 жовтня 2020 року.

«Під час засідання Державної комісії проаналізували ситуацію щодо загальної кількості випадків захворювання на COVID-19 у Чернігові та Ніжині, розглянули динаміку нових випадків, завантаженість лікарень та можливість створення додаткових ліжко-місць. В результаті були враховані наші пропозиції щодо встановлення обмежень у містах, які віднесені до «червоної» карантинної зони». Решта області залишилася у «помаранчевій» зоні», – зазначив керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Також він повідомив, що цього тижня до лікарень, які надають допомогу хворим на COVID-19, додались Бахмацька центральна районна лікарня та  міська лікарня №1 у Чернігові.

«Таким чином, маємо вже 14 лікарень, до яких госпіталізують хворих на коронавірус, загальна кількість ліжок збільшена до 957», – додав Андрій Подорван.

Отже, відповідно до протоколу №39 засідання Державної комісії з ТЕБ та НС від 23 жовтня 2020 року у містах Чернігові та Ніжині встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 з такими обмеженнями, передбаченими пунктом 15 постанови КМУ від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»;
- приймання відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів «авто концертів»;
- приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
- відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім'ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку безхатченків, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

«Помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено у містах Новгород-Сіверський, Прилуки та у Бахмацькому, Бобровицькому, Борзнянському, Варвинському, Городнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Корюківському, Куликівському, Менському, Ніжинському, Новгород-Сіверському, Носівському, Прилуцькому, Ріпкинському, Семенівському, Сновському, Сосницькому, Срібнянському, Талалаївському, Чернігівському районах.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини