Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:52:20

Як під час сезону полювання зменшити ризики небезпечних захворювань?

24.10.2020   11:14Агенцiя

Напередодні відкриття сезону полювання на копитних звірів (дикого кабана, козу, косулю), який розпочнеться на Чернігівщині 24 жовтня, Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області попереджає про зростання ризику занесення з дикої фауни у населені пункти області, в тому числі і в господарства усіх форм власності, особливо небезпечних хвороб тварин.

Зважаючи на епізоотичну ситуацію в Україні із захворюваністю на африканську чуму свиней, мисливці мають дотримуватися правил особистої гігієни, дезінфікувати транспортні засоби при відвідуванні мисливських угідь (дезінфікуючими засобами у достатній кількості забезпечені районні та міські державні установи ветмедицини).

Слід розуміти відповідальність щодо ймовірного занесення АЧС на територію підсобних господарств, де утримуються свині та інші тварини.

Згідно з вимогами Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на африканську чуму свиней досліджуються усі загиблі дикі кабани (у тому числі тварини, які загинули внаслідок ДТП), а також відстріляні під час полювання чи проведення будь-яких інших заходів. Відібрані проби (селезінка та інші матеріали) обов’язково мають бути доставлені на дослідження до державних установ ветеринарної медицини.

Відповідно до п.2 ст.19 Закону України «Про ветеринарну медицину» користувачі мисливських угідь повинні інформувати найближчого державного інспектора чи лікаря про підозрілу (невластиву) поведінку тварин, випадки їхньої загибелі і чекати приїзду спеціалістів.

Для своєчасного лабораторного виявлення, оперативного реагування на випадки АЧС і недопущення поширення цього небезпечного захворювання територією Чернігівщини постійно здійснюється моніторинг африканської чуми свиней у дикій природі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини