Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:04:13

Держпродспоживслужба: епізоотична ситуація в регіоні стабільна і контрольована

22.10.2020   09:39Агенцiя

Від початку року фахівці державних установ, що входять до складу Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, виконали значний обсяг робіт щодо здійснення контролю і нагляду за особливо небезпечними заразними хворобами тварин.

Зокрема, спеціалісти державної ветеринарної медицини зробили понад 13 мільйонів щеплень і майже 285 з половиною тисяч лікувально-профілактичних обробок тварин, провели більше 1 мільйона діагностичних досліджень, продезінфікували понад півтори тисячі об’єктів тощо.

За результатами здійснення профілактичних заходів щодо основних інфекційних захворювань фахівці констатують:  епізоотична ситуація  у галузі тваринництва регіону стабільна і контрольована, а передумов до її ускладнення немає.

Зокрема, на сьогодні область повністю благополучна по африканській чумі свиней. По сказу на початок жовтня залишався один неблагополучний пункт, в якому проведені профілактичні та оздоровчі заходи (у минулому році за відповідний період таких пунктів було 11).

У населених пунктах області спеціалісти державних лікарень ветеринарної медицини за 9 місяців щепили антирабічною вакциною більше ніж 21 тисячу голів великої рогатої худоби, понад 122 з половиною тисячі собак та більше 107 600  котів, вимушено щеплено 174 голови дрібної рогатої худоби та 115 коней.

Крім того, на початку вересня в області третій рік поспіль проводилась пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин за допомогою авіатранспорту. Протягом тижня вакциною “Орісвак” (понад 683 тисячі доз) оброблено 27 324 квадратних кілометри мисливських угідь.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.