Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:28:08

Чернігівський пологовий будинок тепер комфортний і сучасний

21.10.2020   08:19Агенцiя

У Чернігові 20 жовтня презентували комплексну термомодернізацію КНП «Пологовий будинок» Чернігівської міської ради.

Комплексна термомодернізація будівлі міського пологового будинку є результатом участі Чернігова в проєкті «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», який реалізується Німеччиною в Україні через німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ. Ремонтні роботи по утепленню завершили цього місяця. Наразі закінчують облаштування прибудинкової території.

- 14 серпня 2018 року почалося будівництво у рамках проєкту GIZ, в якому двом українським містам - Чернігову та Сумам - на грантовій основі були виділені кошти. Зокрема, Чернігову – 300 тис. євро, на той час - 8,2 млн грн. Загальна вартість робіт - 24,2 млн грн. Тобто співучасть міського бюджету - 16 млн грн., - нагадав міський голова. – Важливим є той факт, що технічний нагляд здійснювався зусиллями двох сторін: як з боку управління капітального будівництва міської ради, так і з боку спеціально відібраної німецькими колегами компанії. Наразі весь запланований об’єм робіт закінчений. Сподіваємось, що якість використаних матеріалів та якість робіт гарантуватимуть нам кращу експлуатацію цього об’єкта.

Загалом за весь час реалізації проєкту зроблений величезний обсяг робіт з урахуванням державних будівельних норм України та міжнародних норм.

А саме:
    ізоляція труб, стелі та трубопроводів підвальних приміщень,
    встановлення 4-х індивідуально – теплових пунктів,
    модернізація вхідної групи зі старої металопластикової конструкції на сучасну алюмінієву,
    модернізація вбиральні для маломобільних груп населення,
    заміна частини вікон та дверей,
    заходи з ізоляції (утеплення стін),
    реноваційні заходи, що не відносяться до енергоефективності,
    капітальний ремонт ґанків, приямків, під’їзд на рампу для прийому пацієнток,
    зображення 2-х муралів,
    благоустрій території навколо лікарні тощо.

Виконуюча обов’язки головного лікаря пологового будинку Галина Леник від імені всього колективу закладу, а також від усіх жінок, які користуються його послугами, подякувала за реалізацію такого проєкту та надану допомогу.

- Наш пологовий будинок став комфортним і сучасним. За останні п’ять років у закладі відбулося значне покращення матеріально-технічного оснащення. Закуплені, зокрема, два сучасних ультразвукових апарати експертного класу, цифровий рентгенівський апарат, транспортний кювез та три апарати для неінвазійної вентиляції легень для недоношених діток, також оснащення для відділення інтенсивної терапії. Крім того, зроблені ремонти операційних та палат для пацієнток. Те, що в корпусі стало комфортніше та тепліше, ми вже відчули ще минулого року. Тож всі за це дуже дякують, - сказала вона.

Реалізація цього проєкту дуже важлива, причому не тільки для міста, а й для всієї Чернігівської області. Адже 48% усіх дітей, які народжуються у міському пологовому – це мешканці області, - акцентував Владислав Кухар, генеральний директор міської лікарні №2.

Міський голова також зауважив, що наразі у місті 9 міських лікарень та поліклінік, а також 96 приміщень освітніх закладів. Майже усі вони потребують комплексних ремонтних робіт. Якщо в середньому на кожний витратити близько 20 млн грн., то це вийде 2 млрд грн.

- Цифра неспівставна з можливостями бюджету міста, враховуючи те, що є й інші потреби, які вкрай необхідно вирішувати у місті, і які більше десятка років потребують реагування, - зазначив Владислав Атрошенко. - Разом з тим, робиться максимум з можливого.

Оглядаючи один із теплопунктів, міський голова зауважив, що система подачі тепла тут працює автоматично, тобто програмно задається температурний режим у залежності від приміщень, від часу доби та температури повітря. Завдяки реалізації такого проєкту очікується значна економія по рахунках за споживання тепла.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини