Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:16:03

Правоохоронці спільно з “Опорою” напрацювали план дій під час виборів

25.09.2020   07:46Агенцiя

Правоохоронці Чернігівської області спільно з представниками Громадянської мережі «ОПОРА» обговорили механізм забезпечення законності та прозорості виборів – як місцевих, так і на виборчому окрузі 208.

У координаційній нараді взяли участь радник МВС Володимир Філенко, керівництво Головного управління Нацполіції Чернігівщини, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Управління міграційної служби та Чернігівського прикордонного загону.

«Правоохоронці повинні забезпечити проведення виборів на Чернігівщині на високому організаційному та правовому рівні. Поліція має працювати на випередження та особливу увагу звертати на профілактику правопорушень і недопущення фальсифікацій», – сказав Володимир Філенко.

Радник міністра заявив, що правоохоронці отримали великий комплекс завдань. Зважаючи на досвід попередніх виборів, більшість із цих завдань є традиційними. Це забезпечення проведення чесних виборів, оперативна реакція на всі повідомлення про порушення виборчого законодавства – зокрема від громадян та ЗМІ.
«Прийдешні вибори матимуть свою специфіку. Вони вперше проводитимуться за новим виборчим кодексом та вперше після реформи адміністративно-територіального устрою в Україні. Ці особливості тягнуть за собою нові виклики до правоохоронних органів, які мають бути до них готові. Висловлюю велику вдячність організації «ОПОРА», яка не лише відслідковує, а й ділиться  з поліцією інформацією про правопорушення, – відзначив Володимир Філенко.
Представники цієї неурядової позапартійної організації громадського контролю у сфері виборів здійснюють спостереження, збір та аналіз інформації протягом усього виборчого процесу.
«Ми слідкуємо за розміщенням політичної реклами, проведенням масових заходів, а також фіксуємо порушення виборчого законодавства. Нині ми спостерігаємо масову активізацію агітації в Чернігові та Чернігівському районі. В інших районах Чернігівщини цей процес поки що відбувається епізодично і локально. Ми констатуємо, що ситуація в Чернігівській області є контрольованою»,  - заявила координаторка спостереження за виборами у Чернігівській області Наталія Висіканець.

«Робота поліції є абсолютно відкритою та прозорою, – сказав начальник ГУНП у Чернігівській області Володимир Нідзельський. –Для ефективної підготовки до виборів ми домовилися про співпрацю з організацією «ОПОРА» та залучили всі відповідні служби. Інформацію про кожен випадок ймовірного порушення виборчого процесу ми ретельно аналізуємо та в подальшому приймаємо відповідне правове рішення. Закликаю увесь наш особовий склад, а також колег із інших служб, орієнтуватися на виявлення правопорушень для забезпечення законності виборчого процесу».

Начальник главку підкреслив, що під час виборів у посиленому режимі буде працювати максимальна кількість всього особового складу поліції.

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини