Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:30:43

Прилучани відзначають 77-у річницю визволення рідного міста від нацистських окупантів

18.09.2020   12:54Агенцiя

18 вересня - День звільнення нашого рідного міста від нацистських окупантів. Щороку в цей визначний день прилучани йдуть до меморіалу-скверу Вічної Слави, щоб схилити голову та вшанувати пам'ять воїнів, які віддали своє життя заради миру.

На урочистостях у сквері Вічної Слави з нагоди відзначення 77-ї річниці визволення міста від нацистських окупантів до Вічного Вогню поклали квіти керівництво міста, депутати міської ради, керівники установ та закладів, представники педагогічних, учнівських колективів, релігійні конфесії, громадськість та ветерани міста.
 
До почесних гостей звернулася міський голова Ольга Попенко з побажаннями здоров'я, миру, довгих років життя, затишку в родинах, наснаги та оптимізму.

Наголосила, що прилуцька земля пам’ятає всіх, хто захищав нашу землю від нацистських окупантів, і пишається героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність на сході держави.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови Прилуцької міської організації ветеранів України Анатолій Лісовецький з побажаннями здоров'я та довгих років життя.

Ушановуючи пам'ять визволителів, Анатолій Омелянович згадував тих, хто виборював мир на фронтах та в тилу, хто віддав власне життя на партизанській стежині.

За період Другої Світової війни на фронтах, у партизанських загонах і в підпіллі близько 18 тисяч жителів Прилук захищали свою Батьківщину, з них загинули – 14619. У Плискунівці розстріляно 1290 чоловік, на території колишнього іподрому розстріляно близько 6000 мирних жителів м. Прилук і району, з них 3 750 дітей віком до 12 років. При звільненні міста загинуло 164 чоловіки.

З кожним роком тих, хто в далекому 1945-му приніс мир та Перемогу, усе менше. Вони невмолимо йдуть у вічність.

Пам’ятаймо їх подвих, пишаймося ними й будьмо достойними їх пам’яті.

Офіційна делегація посадовців та ветеранів міста вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до всіх меморіалів і пам’ятних знаків учасникам Другої Світової війни.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.