Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:56:28

Держпродспоживслужба Чернігівщини – на Національному Дні Ферми у Бахмацькому районі

13.08.2020   11:41Агенцiя

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен взяв участь у Національному Дні Ферми, який пройшов 11 серпня у селі Курінь Бахмацького району на базі приватного сільгосппідприємства «Авангард».

Зустріч понад 200 провідних фахівців у галузі молочного скотарства з усієї України для обміну досвідом відбулася в рамках Проекту IFC "Розвиток молочної галузі України" за сприяння Асоціації виробників молока (АВМ) та компаній-партнерів АВМ. Захід проводився з урахуванням Тимчасових рекомендацій  Головного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину. Кількість учасників була дещо обмеженою, але всі вони були забезпечені необхідними захисними засобами і дезінфектантами.

Від лекцій - до майстер-класів, від міжнародних до вітчизняних експертів, від демонстрації техніки при заготівлі кормів – до знайомства з виробничими майданчиками господарства – в такому форматі проходив другий у цьому сезоні Національний День Ферми.

На підприємстві «Авангард», де утримується 2600 голів великої рогатої худоби, у тому числі 1250 фуражних корів, значну увагу приділяють впровадженню елементів референтної моделі молочної ферми, ветеринарному супроводу, проведенню лабораторних досліджень. Про це представники господарства розповіли учасникам заходу під час його пленарної частини.

Практичні заняття проходили безпосередньо на полях і у тваринницьких приміщеннях. Зокрема, на фермі тамтешні ветеринарні працівники демонстрували, як за допомогою сучасних методів виявити пальцевий дерматит у корів, що проходять через доїльну залу, а також яким чином можна оцінити локомоцію (сукупність рухів, за допомогою яких тварини переміщуються у просторі) корів і діагностувати  та лікувати кульгавість худоби. Також учасники Національного Дня Ферми мали нагоду спостерігати за заготівлею кормів із люцерни для потреб тваринництва за допомогою сучасної техніки.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини