Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:25:53

Дитячі та спортивні майданчики в Чернігові передадуть на баланс комунальних ЖЕКів

12.08.2020   09:19Агенцiя

Відповідне доручення дав чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 11 серпня на щотижневій розширеній нараді в міській раді.

Мова йде про ті майданчики, які розташовані у дворах і появи яких мешканці дуже просили і чекали. Але коли внаслідок активного використання або й вандалізму конструкції стають пошкодженими, втрачають функціональність і привабливість - то можливість і готовність витрачатися на постійні прибирання та ремонти знаходиться далеко не завжди.

Для прикладу, спортивний майданчик по вул. Льотній розташований на території біля будинків ОЖБК, але це підприємство не в змозі самотужки фінансувати його утримання. На нараді міський голова запропонував визначитися з тим, хто обслуговуватиме та за потреби ремонтуватиме цей та всі інші подібні майданчики.

У ході обговорення звучали різні думки та пропозиції. Зокрема, пропонували, щоб їх обслуговували управління у справах сім'ї, молоді та спорту або Чернігівський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Проте, як зауважив Владислав Атрошенко, ні управління, ні спортивний центр не мають робітників для здійснення цих задач. Тому, на його думку, більш розумним буде, якщо ці майданчики обслуговуватимуть комунальні ЖЕКи.

- У ЖЕКів є базові спеціалісти, які можуть фізично зробити там щось самі, тобто здійснити дрібний ремонт. А вже решту робіт - замовляти в інших організацій, - зазначив він.

Міський голова уточнив, що створювати окрему службу чи підрозділ для догляду тільки за майданчиками місто не буде. Натомість він запропонував, у разі потреби, додати в жеках по одному чи два робочих місця для тих працівників, у чиїх обов'язках буде виконання таких робіт. Окрім того, якщо майданчик стоїть у спільному дворі кількох будинків з різними управиталями, відрахування на його обслуговування мають здійснюватися всіма пропорційно.

Начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц зауважив, що також необхідно у майбутньому при будівництві спортивних майданчиків більш уважно ставитися до їх технічних характеристик. Оскільки є багато випадків, коли новозбудовані спортивні майданчики пошкоджуються при користуванні ними надто швидко. І не тільки від вандалізму, а й просто, наприклад, від ударів м’ячем під час гри.

У результаті обговорення міський голова сформулював остаточне рішення:

- Усі майданчики передаються на баланс компаніям-управителям на відповідних територіях. Вони слідкуватимуть і здійснюватимуть поточні ремонти з коштів, які закладені в тарифі на поточні ремонти. Так буде справедливо. Далі – будемо дивитись.

Окрім того, Владислав Атрошенко вважає, що представникам жеків потрібно частіше зустрічатися з мешканцями і детально пояснювати, хто і за що відповідає у кожному будинку та дворі.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини