Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:07:23

Чернігівська ОДА надає всебічну підтримку розвитку бізнесу

10.08.2020   15:55Агенцiя

Чернігівська облдержадміністрація активно сприяє розвитку бізнесу та є одним з організаторів першого бізнес-інкубатору області. Це перший подібний Центр в Україні, створений спільно владою, науковими та громадськими організаціями.

У липні Центр підтримки підприємництва інновацій та стартапів Chernihiv Business Hub оголосив конкурс проєктів на участь в освітній Інкубаційній програмі.

Днями відбулося засідання журі з відбору та визначення учасників програми Chernihiv Business Hub. У ньому взяли участь керівник Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів Чернігівської області Анастасія Кучерява, заступник начальника управління бізнес-клімату, споживчого ринку та ціноутворення Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА Роман Голомозик, голова Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов та ментори програми.

За словами Анастасії Кучерявої, метою інкубаційної програми є допомога тим, хто хоче займатися бізнесом та має конкурентоспроможну бізнес-ідею. Проєкт створений для швидшого досягнення економічної самостійності учасників та  забезпечення їх професійною бізнес-освітою та менторською підтримкою.

- Відбувся відбір проєктів-учасників до інкубаційної програми. Чернігівська облдержадміністрація, як співорганізатор, підтримує цей освітній проєкт, адже подібні програми  є запорукою  розвитку економіки регіону. Фінансування буде здійснено в рамках реалізації заходів Обласної програми розвитку малого та середнього підприємництва на 2017-2020 роки, - зазначив Роман Голомозик.

Вісім учасників, які представили свої перспективні бізнес-ідеї, за результатами засідання журі відібрані на участь у навчанні з 10 серпня по 18 жовтня. 

Навчання складається з десяти модулів: основи інноваційного підприємництва, правові аспекти ведення підприємницької діяльності, розробка продукту, маркетинг, фінансовий менеджмент та створення бізнес-моделі, тощо.

Ментори, тренери та експерти Агенції регіонального розвитку, Чернігівської торгово-промислової палати, Національного університету "Чернігівська політехніка" та Чернігівського ІТ-кластеру допоможуть учасникам перетворити бізнес-ідею на дієвий бізнес-план, адаптований до ринкових реалій та готовий до практичного впровадження.

Отже, за рішенням журі в інкубаційній програмі будуть брати участь:

1. Екопоніка – Вирощування рослин в умовах гідро- та аеропоніки та реалізація їх через власну мережу роздрібних магазинів зелені, овочів та спецій, так і через B2B клієнтів.

2. 3DCity – 3d-друк будинків і МАФ з бетону. На сьогодні командою ведеться розробка суміші для друку, підготовка до зведення першого в Україні будинку, надрукованого на 3D принтері.

3. GigglesGiggles – бренд дитячого одягу та з лінією у стилі family look за принципами відповідального виробництва та споживання. Увесь одяг розробляється та відшивається в Україні, з сертифікованих “GOTS” ( органічні тканини) та “OEKO TEX” –матеріалів, вироблених в європейських країнах та США.

4. Спаржа – недооцінена овочева культура. Частина споживачів взагалі не має досвіду її споживання, у частини вона асоціюється зі споживанням в інших країнах. Між тим, місцевий клімат цілком підходить для її промислового вирощування.

5. Art Area – онлайн-хаб розвитку дітей по платній підписці. Все можна робити з телефону. Автоматична психодіагностика по історії переглянутих мультфільмів. Розвиток через індивідуальний підбір мультиплікації та іншого контенту. Відстеження формування якостей та траєкторії розвитку дитини. Онлайн зв'язок зі спеціалістами. Аналіз малюнків (надіслати фото чи цифровий малюнок).

6. Mr. Chitin – організувати роботу ферми з вирощування гігантської креветки Macrobrachium rosenbergii з метою задоволення попиту на свіжу продукцію високої якості, яка буде зрощена в установках замкнутого водопостачання із застосуванням технологій спрямованих на автоматизацію технічних, хімічних та біологічних процесів виробництва.

7. Оздоровчий центр краси та здоров'я "Harmony" – даний проєкт спрямовано на реалізацію європейської доктрини збереження здоров'я. Проєкт поєднує комплексне, ефективне відновлення і поліпшення фізичного та психоемоційного здоров'я, а також омолодження, welness та detox-програми на базі санаторно-лікувального комплексу, що знаходиться в екологічно-чистому природному середовищі Чернігівської області.

8. 3D дерев’яні панелі – на деревопереробних виробництвах залишається значна кількість пиломатеріалів, так званої некондиції. Як правило - це вже дрова! Ми пристосували використовувати цю "некондицію" у виробництві 3D дерев"яних панелей - це мозаїка, пазли, дизайнерський малюнок чи навіть портрет з декоративних порід дерев. Варіантів дизайну - безліч! Перевагою перед конкурентами є те, що наша продукція виготовляється за принципом IKEA. Це значить - сам придбав і сам змонтував. Тобто все необхідне є в комплекті, а монтаж зробить і підліток!

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини