Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:58:50

Питання безпеки та організації дорожнього руху обговорили в Чернігівський міськраді

06.08.2020   09:45Агенцiя

Зупинковий павільйон по вул.Героїв Чорнобиля буде розташований біля житлового багатоповерхового будинку №3. Встановлюватиметься він згідно з проєктом, який розроблявся в рамках масштабної реконструкції цієї вулиці.

Це питання та низку інших розглянула постійно-діюча комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху в місті Чернігові 5 серпня. Головував на засіданні заступник міського голови Олександр Атрощенко.

Визначення оптимальної локації для цієї зупинки громадського транспорту обговорювалося неодноразово, також і за участю громадськості. Оскільки частина жителів цього мікрорайону хотіла тут зупинку, а інша була проти. Також нагадуємо, що минулого року по вул.Героїв Чорнобиля виконали роботи по заміні каналізаційного колектору та водогону, проклали нові комунікації та нижній шар асфальтного покриття. Цього ж року почали укладати пішохідні доріжки тротуарною плиткою, тому й потрібно було визначитися з місцем для зупинки.

Комісія також розглянула електронну петицію громадянина Харченка С.В., яка набрала необхідну кількість голосів, щодо будівництва по вул.Шевченка (біля перехрестя з вул.Милорадовичів) підвищеного пішохідного переходу для зниження швидкості руху автотранспорту. В ході обговорення було прийняте рішення, що даний об’єкт має технічні складнощі, пов’язані з його габаритами. Хоча ця пропозиція буде врахована при ремонті цієї дороги в майбутньому. Крім того, члени комісії вирішили поновити тут дорожню розмітку і перевірити якість вуличного освітлення цієї території.

По вул.Гетьмана Полуботка,95 (у напрямку від вул.Милорадовичів до вул.Академіка Павлова) за рішенням комісії й відповідно до звернення мешканців буде облаштована зупинка громадського транспорту, але поки «на вимогу». Тут буде визначений посадочний майданчик та встановлений відповідний дорожній знак. Крім того, деякий час фахівці вивчатимуть пасажиропотік для того, щоб приймати наступне рішення.

Крім того, по вул.1-го Травня,229-231 облаштують нерегульований пішохідний перехід між зупинками громадського транспорту.

Загалом на засіданні профільна комісія розглянула 8 питань порядку денного, які надійшли як звернення чи пропозиції від громадян, структурних підрозділів міськради чи інших організацій. Деякі з них були відхилені, оскільки визнані недоцільними або неможливими відповідно до вимог ДСТУ.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини