Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:03:35

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

13.07.2020   10:36Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 12 липня до 8:00 13 липня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення, 1 випадок загибелі на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждало.


Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення
– 1:

Внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, гроза, пориви сильного вітру) вдень 12 та уніч на 13 липня сталося відключення 2 ЛЕП-10 кВ повністю та 5 частково. Станом на 06 годину 13 липня без електропостачання залишилися мешканці 10 населених пунктів у 3 районах області: (Козелецькому – 2; Городнянському – 3; Менському – 5). Всього відключено 4505 абонентів, знеструмлені 55 трансформаторних пунктів.
Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами ПАТ "Чернігівобленерго", залучено 55 бригад, 57 од. техніки, 159 робітників.


Загибель на водних об’єктах – 1:

В р. Десна біля с. Максим Козелецького району о 13 год. 15 хв. 12 липня працівниками Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби піднято на поверхню тіло мешканця смт Гончарівське Чернігівського району, 1950 року народження. Причина та обставини смерті встановлюються.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Ічня по вул. Вокзальній біля будинку №43 о 00 год. 19 хв. 13 липня водій  мотоцикла "Kawasaki" не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з припаркованим автомобілем "Volkswagen". Внаслідок пригоди водій та пасажир мотоциклу отримали травми і були доставлені до КНП "Ічнянська центральна районна лікарн".


Пожежі –
3:

пожежі в житловому секторі – 2:

- в м. Чернігові на 4-му поверсі п'ятиповерхового житлового будинку по проспекту Миру, 182 в кв. №53 о 15 год. 46 хв. 12 липня сталася пожежа майна на балконі. Вогнем пошкоджено балконну раму та майно. Власник, причина пожежі та збиток встановлюються;

- в с. Шаповалівка Борзнянського району в господарстві по вул. Батуринський Шлях, 17 о 23 год. 49 хв. 12 липня сталася пожежа господарчої будівлі (5х15 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено перекриття та покрівлю. Причина пожежі та збитки встановлюються;

інші пожежі – 1:

- в с. Конотоп Городнянського району по вул. Зарічній о 23 год. 17 хв. 12 липня сталася пожежа будівлі, що не експлуатується (7х15 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю. Власник, причина пожежі та збитки встановлюються.


Радіаційний фон:


 На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 10 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 12 липня до 20 години 13 липня очікується мінлива хмарність, короткочасний дощ, вночі місцями значні дощі, гроза. Вітер північно-західний 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 10-15º тепла, вдень 15-20º тепла.
По Чернігову температура вночі 12-14º тепла, вдень 17-19º тепла.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.