Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:16:34

У ІІ кварталі фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення законодавства у сфері ринкового нагляду при розповсюдженні нехарчової продукції

11.07.2020   12:39Агенцiя

Відділом ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів у ІІ кварталі 2020 року проведено 4 планові перевірки характеристик продукції, під час яких виявлені порушення законодавства у сфері державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції.

Крім того, встановлені порушення  у результаті здійснення 2 позапланових перевірок за ланцюгом постачання.

Протягом ІІ кварталу виявлені порушення законодавства у сфері ринкового нагляду при розповсюдженні 15 одиниць продукції (10 одиниць підпадають під дію «Технічного регламенту безпечності іграшок», 3 - під дію «Технічного регламенту безпеки низьковольтного електричного обладнання» і «Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 1 одиниця продукції підпадає під дію «Технічного регламенту радіообладнання» і ще 1 - під дію «Технічного регламенту мийних засобів».

Відносно продукції, щодо якої виявлені порушення, застосовано 27 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Загалом протягом ІІ кварталу 2020 року відділом  ухвалено 161 рішення: 62 - про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів та 99 - про скасування рішень щодо вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

За результатами розгляду матеріалів перевірок винесено 1 постанову про накладення штрафних санкцій на суму 170,0 тис. грн. та 1 постанову по справі про адміністративне правопорушення на суму 0,17 тис. грн.

Переважна більшість виявлених порушень стосується відсутності необхідного маркування чи неналежного маркування продукції або відсутності документації, яка має супроводжувати продукцію.

Слід зазначити, що розповсюджувачі перед наданням продукції на ринок зобов’язані перевірити її на відповідність вимогам технічних регламентів, які поширюються на вказану продукцію.

Останні новини Чернігівщини

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.