Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:17:03

Здійснено повторний моніторинговий візит до гауптвахти Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку

10.07.2020   13:20Агенцiя

Моніторинговою групою у складі працівників Департаменту національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олександра Малого, Максима Побережнюка та громадського монітора Лариси Шумної здійснено повторний моніторинговий візит до гауптвахти Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку.

Під час візиту з’ясовано, що керівництвом Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку вживаються належні заходи щодо забезпечення конституційних прав утримуваних військовослужбовців.

На виконання рекомендацій, наданих за результатами попереднього візиту у 2018 році, на гауптвахті проведений ремонт. Облаштовано окремі кімнати для проведення короткострокових побачень, зберігання особистих речей утримуваних військовослужбовців та прогулянкові камери. Відремонтовані камери для тримання військовослужбовців, які обладнано відгородженими санвузлами та умивальниками з проточною гарячою і холодною водою. Перед поміщення та під час утримання військовослужбовці оглядаються медичними працівниками. Харчування утримуваних військовослужбовців забезпечується з їдальні військової части та відповідає установленим нормам. 

Водночас із ужитими позитивними заходами членами моніторингової групи відмічено, що умови тримання військовослужбовців на гауптвахті потребують покращання. Зокрема, в камерах потребують заміни оцинковані ємності для питної води, які перебувають в антисанітарному стані, на сучасні. Необхідно обладнати кімнату для проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції, а також кімнату для проведення тривалих побачень.

Крім цього, під час візиту встановлено, що на гауптвахті необхідно вжити невідкладних додаткових заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Звіт за результатами візиту та відповідними рекомендаціями буде надіслано до Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку та до зацікавлених органів влади для належного реагування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини