Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:14:07

Понад 4 тисячі громадян Чернігівщини потрапили до антирейтингу

13.06.2020   09:41Агенцiя

У цифровому просторі існує база, до якої потрапляють громадяни, що мають борги, зокрема по аліментах – Єдиний реєстр боржників (https://erb.minjust.gov.ua/).

Своєрідний антирейтинг покликаний стимулювати до змін поглядів та поведінки батьків, що дозволяють собі ігнорувати потреби дитини.

Відкритий доступ до реєстру дозволяє зручно слідкувати за особами, що не сумлінно виконували рішення суду та батьківський обов’язок.

Наразі державні виконавці міжрегіонального управління внесли до цього списку майже 17 тисяч неплатників аліментів, зокрема на Полтавщині – понад 7 тисяч,на Сумщині – більше 4 тисяч та Чернігівщині – також понад 4 тисячі громадян.

Будь-хто може перевірити себе у Єдиному реєстрі боржників, в якому публічно зазначається інформація про громадян, що мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці.

Боржник, який потрапив до даного реєстру, не зможе укласти будь-яку угоду щодо майна. Так, відповідно до чинного законодавства, нотаріуси чи інші державні реєстратори перед здійсненням відповідних угод майна зобов’язані спочатку перевірити інформацію з Єдиного реєстру боржників. У разі, якщо особа, котра звернулась до нотаріуса (реєстратора), наприклад, щодо купівлі/продажу квартири, значиться в реєстрі, нотаріус (реєстратор) відмовляє такому громадянину у здійсненні правочинів.

Не варто забувати й про наслідки, пов’язані з публічною доступністю такої інформації. Наприклад, використовувати цей реєстр можуть для перевірки платоспроможності громадянина.

Також, відтепер перед здійсненням будь-якої операції, пов’язаної з оформленням транспортного засобу, працівники Регіональних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України перевіряють наявність водія в Єдиному реєстрі боржників. У разі виявлення громадянина у списку, йому буде відмовлено у здійсненні цих операцій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини