Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:57:26

Геоінформаційні системи як приклад цифрової трансформації державної ланки управління

03.06.2020   08:38Агенцiя

2 червня відбувся онлайн-семінар «Геопросторові дані в управлінській діяльності підрозділів обласної державної адміністрації» для працівників структурних підрозділів Чернігівської ОДА.

У відкритті вебінару взяли участь перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Володимир Бойко та Олександр Дмитрюк, начальник Управління містобудування та архітектури ОДА.

Віталій Загайний окреслив перспективи застосування геоінформаційних систем, зазначивши, що з їх допомогою можна буде оптимізувати роботу фахівців органів влади та місцевого самоврядування.

«На кінець року ми вийдемо на такий рівень, що спеціалісти громад також зможуть працювати з геопорталом, використовуючи його для просторового та стратегічного планування своїх територій», - повідомив перший заступник голови ОДА.

За словами Володимира Бойка, геоінформаційні системи є ефективним інструментом як для регіонального, так і для місцевого розвитку.

З особливостями геоінформаційних систем, як одного з прикладів цифрової трансформації державної ланки управління, ознайомив учасників семінару Сергій Куреня, заступник начальника Управління містобудування та архітектури ОДА. Він пояснив принцип функціонування геопорталу містобудівного кадастру Чернігівської області. Детально розповів про порядок використання інформаційних шарів та надав загальний опис функціоналу геопорталу. А також навів приклади використання інформації у роботі структурних підрозділів облдержадміністрації.

Ігор Корнієнко, к.т.н., доцент, завідувач кафедри геодезії, картографії та землеустрою навчально-наукового інституту будівництва Чернігівського національного технологічного університету ознайомив учасників семінару з основними поняттями геопросторових даних та сфери їх застосування в діяльності державних службовців і процесі прийнятті управлінських рішень.

Окрім цього, слухачів було проінформовано про застосування геопросторової інформації в процесі планування та розвитку територій, про прикладне геоінформаційне програмне забезпечення та було оглянуто функціонал QGIS.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини