Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:09:56

Обласна організація Національної спілки краєзнавців України відзначає 95 річницю

01.06.2020   18:20Агенцiя

Днями у Чернігівській обласній державній адміністрації з нагоди 95-річчя краєзнавчого руху в Україні, відбулася зустріч нагоди 95-річчя краєзнавчого руху в Україні. У ній взяли участь Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА, Олександр Коваленко, голова Чернігівського обласного осередку Національної спілки краєзнавців України, Андрій Курданов, голова Чернігівського районного осередку Національної спілки краєзнавців України, науковці та краєзнавці.

За словами Андрія Подорвана, обласна державна адміністрація взаємодіє та надає всебічну підтримку обласній організації краєзнавців у питаннях збереження історичної спадщини з метою дослідження історії Чернігівщини, її культури та звичаїв.

На засіданні Тетяна Мірошниченко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської райдержадміністрації представила краєзнавчу працю «Народна культура Чернігівського району», видану в рамках Обласної програми розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівської області.

Андрій Курданов презентував книгу «Літопис громади» та висловив пропозиції щодо реалізації краєзнавчих проектів у громадах.

За його словами, однією з форм підтримки громадських організацій, зокрема і краєзнавчих, є проведення конкурсу рукописів місцевих авторів у рамках реалізації Обласної програми розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини. Тому членам обласного осередку потрібно долучитися до участі у конкурсі та з наступного року подавати свої конкурсні пропозиції.

У ході засідання відбулася обговорення краєзнавчого потенціалу області та археологічної спадщини громади, презентація нової книги про історію Троїцької церкви с. Новий Білоус, передача листів, щодо присвоєння звання Почесний громадянин громади Вірі Зайченко та Олександру Шекуну та вручення Подяк за сприяння у виданні книги “Літопис доль та днів минулих. Бойові нагороди ветеранів”.

«У рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини, протягом останніх 5 років з’явилася низка видань краєзнавчого характеру. Обласна державна адміністрація і надалі продовжує підтримку краєзнавчих досліджень та видань відповідного напрямку» – наголосив Андрій Подорван.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини