Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:10:11

Інформація для роздумів тим, хто звик "жити одним днем"…

23.05.2020   09:35Агенцiя

Йдеться про громадян, які, не задумуючись про своє майбутнє, погоджуються працювати без оформлення трудового договору, тобто неофіційно. Вони позбавляють себе належного соціального захисту.

В умовах карантину це відчули на собі ті з них, кому довелося звернутися за допомогою до служби зайнятості.
Фахівці пояснюють: період роботи без оформлення трудових відносин з роботодавцем їм не буде зараховано до страхового стажу, що суттєво вплине на розмір допомоги по безробіттю, адже він залежить саме від страхового стажу та розміру заробітної плати за останнім місцем роботи.

Безробітним, страховий стаж яких протягом року, що передував реєстрації особи як безробітної, становить менше 6 місяців, допомога по безробіттю призначається в мінімальному розмірі – на період карантину і протягом 30 днів після його закінчення – 1 тис. грн, надалі – 650 грн.

Молоді люди до 35 років, які не мають страхового стажу, оскільки, можливо, працювали «в тіні», можуть розраховувати на мінімальну допомогу по безробіттю протягом 180 календарних днів. Громадянам же, старше 35 років, без страхового стажу, згідно з чинним законодавством, взагалі не може бути надано статусу безробітного, а отже, й відповідних виплат.

Натомість громадянам, які офіційно працювали та сплачували страхові внески більше 6 місяців протягом року, що передував місяцю реєстрації в службі зайнятості, допомога по безробіттю призначається у розмірі від 1800 грн. до 8408 грн.
 
Обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини