Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:08:34

На дорогах Чернігівщини цьогоріч встановлено 18 демпферних систем – "м’яких" безпечних відбійників

22.05.2020   14:57Агенцiя

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області продовжує впроваджувати сучасні методи підвищення безпеки дорожнього руху. У 2018 році область стала однією з перших, де почали встановлювати «м’які» безпечні відбійники – демпферні системи, сертифіковані за стандартом ЄС.

Наразі підрядна організація «Спецдормонтаж» вже встановила усі з 18 запланованих на 2020 рік демпферів на дорогах державного значення Чернігівської області. 14 амортизаційних відбійників на трасі М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі – у Козелецькому та Чернігівському районах. І ще 4 на дорозі Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця-Грем’яч – у Чернігівському районі.

«Демпферна система» – спеціально розроблений амортизаційний пристрій, призначений для мінімізації наслідків ДТП. У яких випадках міг би врятувати демпфер, наочно можна побачити на фото з місця ДТП. Водій автівки не впорався з керуванням транспортного засобу та зіткнувся з бар’єрним огородженням, у результаті чого автомобіль розірвало навпіл. Від отриманих ушкоджень водій та пасажирка машини загинули.

При зіткненні з демпферною системою автівка утримується контрольованим чином, поглинаючи енергію удару. Вона зминається наче «гармошка» і є не прохідною. При цьому авто не прошивається наскрізь. Результати наїзду на швидкості на звичне металеве бар’єрне огородження - на фото. Бачимо, що авто на відбійник нанизується, мов на шампур.

Нагадаємо, що першу демпферну систему у Чернігівській області було встановлено у грудні 2018 року. На південному під’їзді до Чернігова на трасі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі. Навесні 2019-го вона пройшла перше випробування на практиці, зберігши чиєсь життя. Фахівці Служби автодоріг зафіксували сліди наїзду автівки на дану конструкцію. У 2019 році на дорогах Чернігівської області було встановлено 11 демпферних систем: сім на М-01 Київ-Чернігів - Нові Яриловичі, дві на М-02 Кіпті - Глухів - Бачівськ і ще дві на Н-27 Чернігів - Мена - Сосниця -  Грем’яч. Подібні амортизаційні пристрої є також у Вінницькій та Одеській областях.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.