Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:56:26

Проблема домашнього насильства: куди звертатися?

20.05.2020   11:40Агенцiя

У Чернігові в період карантину різкого зростання рівня насильства в сім’ях статистика поліції та соціальних служб не зафіксувала.

Зокрема, до Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з початку карантину (за березень, квітень і початок травня) надійшло 35 повідомлень з приводу насильства або виникнення його реальної загрози в сім’ях.

Насильство підтверджено в 1 випадку. Для порівняння: за співставний період до карантину (січень, лютий, березень) отримано 39 таких повідомлень (підтверджено 4).

Такі цифри прозвучали 19 травня на нараді з питань профілактики і протидії насильству в сім’ї, яка була проведена в Чернігівській міській раді секретарем міської ради Наталією Хольченковою за участю представників відділу превенції Чернігівського відділу національної поліції, міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, Служби у справах дітей Деснянської районної в м. Чернігові ради та відділу у справах сім’ї та молоді Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

При цьому представники всіх суб'єктів соціальної роботи відзначили: загрозливих цифр або фактажу в нас наразі, на щастя, нема. Приблизно 90% звернень - конфлікти у п'яному вигляді, які до відвертих насильницьких дій не призвели. Приблизно третина пов'язана з особами, які вже тривалий час відомі соціальним службам як такі, що ведуть антисоціальний спосіб життя. З такими родинами працюють, намагаючись скоригувати поведінку, надати юридичну, соціально-психологічну, організаційну та інші види допомоги. Іноді вплинути на ситуацію вдається.

У місті є системна конструктивна взаємодія соціальних служб і поліції, в міській поліції створена і працює спецільна мобільна група з реагування на домашнє насильство. Також у місті є центр соціально-психологічної допомоги, де люди (в тому числі жінки з дітьми, які зазнали домашнього насильства) можуть знайти притулок на період до трьох місяців у разі такої необхідності.

Разом з тим, проблема домашнього насильства залишається. Тому доцільно нагадати телефони, за якими в таких випадках можна звернутися:
    Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації - (0462) 674-514;
    Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради – (0462) 774-134;
    Чернігівський громадський комітет захисту прав людини – +38 (063) 140 63 47;
    Поліція – 102.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини