Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:38:32

Правоохоронці викрили схему збуту наркотиків у Чернігівському СІЗО

20.05.2020   08:04Агенцiя

Управлінням стратегічних розслідувань спільно з працівниками оперативної частини Чернігівського СІЗО та управління оперативно-розшукової діяльності департаменту з питань виконання кримінальних покарань, внутрішньої безпеки Нацполіції, управління державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури області зупинили схему збуту наркотиків у спецустанові.

Правоохоронці встановили, що ув’язнений організував та налагодив спільно з працівником установи і цивільними особами схему збуту наркотичних засобів у слідчому ізоляторі. Ув’язнений домовлявся про доставку наркотиків кур’єрською службою інспектору держустанови, який потім заносив «посилку» до СІЗО.

Працівники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області провели обшук на території СІЗО, під час якого вилучили амфетамін, канабіс та метадон. Крім того, проведені обшуки за місцем проживання фігурантів, в ході яких вилучені наркотичні засоби, психотропні речовини та інші речові докази.

Правоохоронці затримали інспектора слідчого ізолятору в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру у незаконному збуті чи передачі наркотичних речовин у місця позбавлення волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 307 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим фігурантам провадження та обрання їм міри запобіжних заходів.

Триває досудове розслідування.

За матеріалами управління стратегічних розслідувань

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.