Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:08:24

Заяви про невикористання на час карантину орендованих об’єктів комунальної власності потрібно подати до 19 травня

07.05.2020   13:47Агенцiя

У Чернігові до 19 травня приймаються заяви від орендарів об’єктів комунальної власності щодо фактичного невикористання орендованого майна на період карантину. Це визначено п.2 рішення 53-ї сесії міської ради 7-го скликання від 30 березня №53/VII-7 "Про звільнення від сплати за оренду майна".

Згідно з документом, з 17 березня і до завершення карантину звільняються від сплати за оренду майна комунальної власності територіальної громади Чернігова орендарі, які через карантинні обмеження не використовують орендоване майно за цільовим призначенням (послуги освіти, культури, харчування, побутові та ін). Орендна плата не буде нараховуватися за умови отримання відповідної заяви не пізніше 10 робочих днів з дати набрання чинності цього рішення.

Окрім того, у випадку, якщо до закінчення строку карантину орендар отримує можливість та має намір використовувати об’єкт оренди, таке використання здійснюється лише після письмового повідомлення про це орендодавцю, - зазначено в тексті документа.

Також на період дії карантину орендарям нерухомого та іншого індивідуально визначеного майна комунальної власності територіальної громади міста не нараховуватиметься пеня на заборгованість з орендної плати станом на 1 квітня та за несвоєчасну сплату або сплачену не в повному обсязі орендну плату за період з 1 квітня по останній календарний день місяця, в якому буде завершений карантин, встановлений Кабінетом Міністрів України.

Рішення про ці та інші пільги підприємцям Чернігова міська рада прийняла за ініціативою чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини